Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωλοτούμπα Σαμαρά για το χρέος ενόψει Ομπάμα – Νουθεσία σε Κυριάκο για τη συναίνεση

Κωλοτούμπα Σαμαρά για το χρέος ενόψει Ομπάμα – Νουθεσία σε Κυριάκο για τη συναίνεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέση αντιδιαμετρικά αντίθετη από αυτή που εξέφραζε για το χρέος όσο βρισκόταν επικεφαλής της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στον απόηχο της επικείμενης άφιξης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα με βασικό θέμα της ατζέντας το ελληνικό χρέος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα από το βήμα ημερίδας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού Ξάνθης επισήμανε ότι αυτή στέλνει ένα πολύ χρήσιμο εθνικά μήνυμα στη γειτονιά και ευχήθηκε η επίσκεψή του να βοηθήσει στην ελάφρυνση του χρέους.

Τούτο ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιμονή του ως πρωθυπουργός πως το χρέος είναι βιώσιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πιστοποιητικό βιωσιμότητας από τους εταίρους.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επένδυσε και αυτός από την πλευρά του στο “λατινοαμερικάνικο” αφήγημα περί καθεστωτικής κυβέρνησης, το οποίο επιχειρεί να εντείνει η ΝΔ με αφορμή τα δημοσιεύματα περί Αρτεμίου και Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

“Η αριστερά έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να γίνει κράτος τύπου Μαδούρο”.

Πέραν αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε και τα… μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της συναίνεσης της ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία συναίνεση με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν παρέλειψε στη συνέχεια να επιβεβαιώσει – γιατί άραγε – τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τους πολίτες να τον εμπιστευθούν γιατί “μπορεί να ξαναφέρει τη Ελλάδα εκεί που ήταν στα τέλη του 2014”.

«Σας το λέω εγώ που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο όσο κανένας- και το κάνω κυρίως για τη χώρα που έχει ανάγκη την παράταξή μας- σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Ο ιδέες μας κερδίζουν παντού στον κόσμο. Ιδέες σαρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και συντηρητικών αξιών. Για να είμαστε δημοκράτες ασφαλώς σεβόμαστε τις μειοψηφίες αλλά να σεβόμαστε και την πλειοψηφία. Να σεβόμαστε το διαφορετικό αλλά και να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας ταυτότητα. Μόνο όποιος αγαπάει πολύ τον τόπο του μπορεί και να τον αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, τονίζοντας πως έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot, την ώρα που επί των ημερών του η κυβέρνησή του είχε σχεδόν μηδενίσει την είσοδο λαθραίων και παρανόμων μεταναστών.

«Στα χρόνια τα δικά μας δεν πέρναγε κανένας από τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Πέρναγαν ελάχιστοι από τα νησιά και για όσους λίγους πέρναγαν παράνομα άλλοι τόσοι έφευγαν από τη χώρα και γύρναγαν πίσω στις πατρίδες τους.

Γιατί οι περισσότεροι ήταν, όχι αληθινοί πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά λαθρομετανάστες. Και είχαμε αρχίσει να αποκαθιστούμε την ασφάλεια του πολίτη. Έχουν παραδώσει τη χώρα σε διακινητές και σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ. Από προπύργιο ασφαλείας, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο hot spot», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...