Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν πάντα την Ελλάδα

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν πάντα την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου.

Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος συνόδευσε τον ομόλογό του στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου τους περίμεναν οι 130 προσκεκλημένοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί με θεσμικά κριτήρια. Από τους πολιτικούς αρχηγούς πραβρίσκονται μόνο ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, εκεί βρίσκονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Αμυνας, Οικονομίας, Οικονομικών, Τουρισμού και Πολιτισμού. Παρών είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, πρυτάνεις και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.

Εκατέρωθεν των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παρακάθονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Ποιοι δίνουν το παρών στο δείπνο

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο μεταξύ άλλών παραβρίσκονται  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ ΜΜΕ Ν. Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτκής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητκό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, η υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, οαν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας, ο γγ της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο πρώην υπ. Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, καθώς και παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως οι Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ), Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση.

Πριν την προσφώνηση του προέδρου της Δημοκρατίας παιάνισαν οι δύο εθνικοί ύμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

“Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας, εντός της ΕΕ”

“Δίχως να μας κάμπτει το βαρύτατο οικονομικό και κοινωνικό κόστος μιας εν πολλοίς λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας, συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας, εντός της ΕΕ, και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους εκείνους τους εταίρους μας που συμμερίζονται τον γνήσιο και ανιδιοτελή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, κυρίως, δε, τις αρχές και τις αξίες του σεβασμού του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες καθιστούν στο διηνεκές ζοφερό παρελθόν τους εφιάλτες του φασισμού και το ναζισμού που άφησε πίσω του ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος ανέφερε στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο επίσημο γεύμα που παραθέτει στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ανταποκρινόμαστε με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια στο τεράστιο αυτό ζήτημα, το οποίο έχει κύρια αιτία του τον πόλεμο στη Συρία, και την ευρύτερη περιοχή, και το οποίο κάθε άλλο παρά οφείλεται σε δικά μας λάθη.

Εμείς οι Έλληνες,ανέφερε, αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες με ανθρωπισμό και δικαιοσύνη περιμένοντας την αλληλεγγύη από τους εταίρους μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε την τζιχαντιστική τρομοκρατική βαρβαρότητα η οποία, όπως είπε, διαπράττει κατά κυριολεξία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όμως κε Πρόεδρε, είπε απευθυνόμενος στον κ. Ομπάμα, η υπεράσπιση των προσφύγων και η εξάλειψη της τρομοκρατίας, προϋποθέτει το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Ο στόχος αυτός είναι κοινή υπόθεση των ΗΠΑ της ΕΕ και της Ρωσίας. Και χαιρόμαστε διότι εσείς, με τη σώφρονα και οραματική πολιτική σας, κατανοήσατε πλήρως αυτή τη μεγάλη αλήθεια και την κάνατε πράξη.

Tι είπε ο Ομπάμα

“Καλησπέρα σας” ξεκίνησε την αντιφώνησή του ο Μπαράκ Ομπάμα επαναλαμβάνοντας τον ελληνικό χαιρετισμό που χρησιμοποίησε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στην Ελλάδα και τους Ελληνες για την συμμαχία μας σε καλές και κακές εποχές ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τώρα που προσπαθείτε να πάτε τη χώρα μπροστά θα έχετε πάντα την υποστήριξή μας τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και έκλεισε με αναφορά στο 1821 και την επιστολή που είχε γράψει ένας έλληνας πατριώτης προς τις ΗΠΑ όπου αναφερόταν ότι παρά την τεράστια απόσταση Ελληνες και Αμερικανοί ενώνονταν απο κοινές αξίες.

«Στην υγειά σας» ολοκλήρωσε την αντιφώνηση του υψώνοντας το ποτήρι στους 130 συνδαιτυμόνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Η φύση του σκορπιού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πάρτι της «Woke ατζέντας» με την «αυλή του Μαξίμου» και ΛΟΑΤΚΙ

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μητσοτάκης: Υπό τον φόβο των ακροδεξιών, «παγώνει» τη ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...