Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μνημόνιο, Νέα Ελλάδα,

Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πρόκριμα για εθνικές πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Όπως τονίζει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, «στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων». Και υπενθυμίζει ότι «οι ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, όπως λέει, να πείσουν οτι «δεν τρέχει και τίποτα».

Ο κ. Τσίπρας , επισημαίνει με έμφαση ότι «Εμείς θα χτίσουμε την νέα Ελλάδα» και επιτίθεται στην ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι το πολιτικό προϊόν της κρίσης. «Η εφεδρεία του συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει πιστά, με την ακροδεξιά του παρέα, τα μνημόνια».

Όπως υποστηρίζει στη συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για την ζωή μας. Ο κόσμος είναι θυμωμένος, είναι οργισμένος. Τον καλέσαμε και τον καλούμε καθημερινά, την οργή του να την κάνει πολιτική πράξη. Και στις κάλπες του Μαΐου, ίδιο είναι το κριτήριο των πολιτών. Να τελειώνουμε με αυτούς που δημιούργησαν την μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που γνώρισε ο τόπος. ..

Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα. ..

Ο λαός ξέρει ότι παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Δεν είναι διαφήμιση, ούτε επικοινωνιακή στρατηγική η νέα Ελλάδα. Αντίθετα η παλιά Ελλάδα είναι υπαρκτή.
Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα».

Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο και διαρκώς μεγαλώνει. Έχει εξαφανιστεί η μεσαία τάξη, οι φτωχοί εξαθλιώνονται. Το εργατικό δίκαιο και οι κατακτήσεις αιώνων κατεδαφίστηκαν. Μνημόνιο και επιτήρηση θα υπάρχει μέχρι το 2040. Όσο και αν διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, όση προπαγάνδα και αν πάρουν δώρο από τα ΜΜΕ, τα λόγια τους φαίνονται ψεύτικα από την πρώτη ματιά».

Για το ΚΚΕ ο κ. Τσίπρας , είπε:
«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, η ηγεσία του ΚΚΕ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με χαρακτηρισμούς που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτούς του κ. Σαμαρά. Αυτό μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη. Αποφεύγουμε να απαντήσουμε γιατί σεβόμαστε τα μέλη και τον λαϊκό κόσμο που τους στηρίζει. Ελπίζουμε όμως να είναι απλά μία λανθασμένη τακτική από την πλευρά της ηγεσίας του ΚΚΕ και όχι συνειδητή αβάντα στο σύστημα».

Στην ερώτηση για το αν “ θα σκίσετε τα μνημόνια” ο κ. Τσίπρας τόνισε «Και θα είναι μέρα μεσημέρι. Η διαφορά μας με το σύστημα που καταρρέει είναι ότι εμείς δεν λέμε και μετά ξεχνάμε. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της αριστεράς. Ακριβώς επειδή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, φρόντισαν να δέσουν την χώρα χειροπόδαρα, επειδή έκαναν καθεστώς το μνημόνιο, θα πιάσουμε μετά έναν- έναν από τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που πέρασαν και μας γύρισαν στις αρχές του εικοστού αιώνα».

Τέλος για το “κούρεμα” του χρέους που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά αυτό απορρίπτεται από την Γερμανία, ο κ. Τσίπρας, αναρωτήθηκε «Ιδιοκτησία της Γερμανίας είναι η Ευρώπη και οι υπόλοιπη λαοί ενοικιαστές;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...