ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη διαγραφή μεγάλου μέρους της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, όπως συνέβη για την Γερμανία το 1953, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Βερολίνο, στο Συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το οποίο και ευχαρίστησε για την στήριξή του στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Τόνισε δε ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ελληνικό λαό που υποφέρει από την λιτότητα.
“Παρά τη τρομακτική λιτότητα, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Γιατί ποτέ δεν ήταν στόχος να γίνει βιώσιμο. Στόχος ήταν η ίδια η λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις” δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, για να γίνει βιώσιμο, χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες, “όπως η διαγραφή μεγάλου μέρους της ονομαστικής αξίας του, όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953 – σε μια κορυφαία στιγμή αλληλεγγύης για την Ευρώπη”.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προειδοποίησε πάντως ότι, αν το χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, θα είναι πραγματικό βάρος και απειλή, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ευρωζώνη.
“Όσοι νομίζουν ότι η υπερχρέωση της Ελλάδας και η εκκρεμότητα της βιωσιμότητας τους χρέους της είναι διαπραγματευτικό όπλο τους, ας γνωρίζουν από τώρα ότι δεν κρατούν εξάσφαιρο, αλλά μπούμερανγκ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
























































