Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΝΔ δεν θέλει να σταλεί το πόρισμα της Εξεταστικής στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή! Με διαδικαστικά τερτίπια προσπάθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύψει τον φόβο ότι η Δικαιοσύνη θα εξετάσει τα συμπεράσματα του πορίσματος των 965 σελίδων και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες προσώπων. Ωστόσο με ευρύτατη πλειοψηφία η Εξεταστική απέρριψε τη θέση της ΝΔ

H Εξεταστική Επιτροπή, στέλνει στην Εισαγγελία για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ το τελικό πόρισμα των 965 σελίδων, μετά από απόφαση της πλειονότητας.

Με την απόφαση διαφώνησε η Ν.Δ. ζητώντας το πόρισμα να σταλεί από τη Βουλή. Από τα μέλη της Εξεταστικής τα 17 αποφάσισαν η Επιτροπή να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και μόνο πέντε βουλευτές της Ν.Δ. διαφώνησαν.

«Εμείς δεν ενεργούμε αυτόνομα και αυτοτελώς. Η Βουλή να το στείλει», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης. Η Ν.Δ. πρότεινε το πόρισμα να το αποστείλει στη Δικαιοσύνη η Ολομέλεια της Βουλής.

Εγκρίθηκε με 12 ψήφους υπέρ και 8 κατά

Το πόρισμα της Εξεταστικής εγκρίθηκε με 12 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες), 8 κατά (Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) και 2 παρών (Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), ενώ απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Με την ψηφοφορία επί των τελικών προτάσεων από όλα τα κόμματα, έπεσε σήμερα η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βούτσης, η συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό αίτημα με την υπογραφή 60 βουλευτών, όπως απαιτείται από τον κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...