Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μοσκοβισί προειδοποιεί: Να μην τεθούν πολύ σκληροί όροι στην Ελλάδα

Ο Μοσκοβισί προειδοποιεί: Να μην τεθούν πολύ σκληροί όροι στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα δεν χρειάζεται μόνον η κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά χρειάζονται και όλοι οι άλλοι εταίροι, τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», στης οποίας τον υπότιτλο αναφέρεται ότι «ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ προειδοποιεί να μην τεθούν πολύ σκληροί όροι στην Αθήνα».

Όπως σημειώνει ο Π. Μοσκοβισί, “είναι βέβαιο ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος, προς τούτο έχουν ληφθεί βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά χρειάζονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις”.

Παράλληλα, ευελπιστεί πως την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

“Αυτό”, κατά την άποψη του, “είναι εφικτό, θα πρέπει μόνον να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ένα βιώσιμα σταθερό κρατικό προϋπολογισμό, μία οικονομική ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεν επιτρέπεται να αγνοείται πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποφέρει πολλά με αυτή την κρίση, η ανεργία βρίσκεται σήμερα πάνω από το 20%, στη νεολαία μάλιστα πάνω από το 50% και η λιτότητα δεν μπορεί να είναι για πάντα το πρότυπο”.

Σύμφωνα με τον Π.Μοσκοβισί, “κανείς δεν τάσσεται υπέρ μίας νέας διαγραφής χρέους, καθώς αυτή δεν είναι η λύση, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειωθεί το χρέος, ήδη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έχει συμβάλει σε αυτό, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί”.

Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα και σε σχέση με τον εάν ο Μηχανισμός Σταθερότητας ESM θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα Νομισματικό Ταμείο για την Ευρώπη, ως «αντίποδας» για το ΔΝΤ, ο Π. Μοσκοβισί, εκτιμά πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας ενός αντίποδα για το ΔΝΤ, αλλά στο να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, δεν θεωρεί ως «ταμπού» τη πρόσδεση του ESM στην ευρωπαϊκή κοινοτική μέθοδο, «ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό θα απαιτούσε βέβαια αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ, και αυτό σήμερα θα ήταν πολύ φιλόδοξο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...