Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγας: Θετική εξέλιξη η συμφωνία στο Eurogroup

Ρήγας: Θετική εξέλιξη η συμφωνία στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «θετική εξέλιξη» έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε «αποφασιστική νίκη» το ότι «δεν έχουμε πια τα 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ για το 2019».

«Θεωρούμε και ελπίζουμε ότι με αυτό που εμείς έχουμε δρομολογήσει θα είμαστε το 2018 εκτός μνημονίου και εκτός επιτροπείας» δήλωσε ο Π. Ρήγας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση, γιατί μένει να οριστικοποιηθούν κάποια ζητήματα με βάση τη συμφωνία, που λέει ότι δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα, κανένα δημοσιονομικό κόστος». Εκτίμησε ακόμη ότι «γρήγορα θα επιτευχθεί και θα ολοκληρωθεί στο τεχνικό της μέρος, καθώς είναι και βούληση όλων των θεσμών».

Ο Π. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κοινοβουλευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αρραγές, γιατί όλοι έχουμε κατανοήσει και νομίζω και η ελληνική κοινωνία, ότι είναι τυχοδιωκτική η αντίληψη που υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ».

«Ήταν ατυχές για εθνικούς ευρωβουλευτές να παρακαλούν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο να μην κλείσει η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση, καθώς αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ιστορικά» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή η προσπάθεια έχει πέσει στο κενό».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενώ για το θέμα των συνεργασιών με άλλα κόμματα διευκρίνισε:

«Όσο αυτή τη στιγμή κόμματα, τα οποία δε θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες, ενώ δεν κοιτούν τις ευθύνες τους που η χώρα έφτασε μέχρι εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία».

Αυτό, συνέχισε, αφορά και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία «η οποία δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, άρα συνεχίζει να είναι η ουρά της ΝΔ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...