Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα – Θα στηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές

Σταϊκούρας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα – Θα στηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα στηρίξει διαρθρωτικές αλλαγές και επενδύσεις, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως ο τρόπος που θα κλείσει η αξιολόγηση είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Μιλώντας την Τετάρτη στο «Πρακτορείο Fm» ανέφερε πως «δεν υπήρξε καμία συμφωνία στο Eurogroup, ούτε καν πολιτική, όπως λέει η κυβέρνηση».

«Επί δυο ημέρες δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το υπουργείο Οικονομικών» παρατήρησε ο Χρ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως η δήλωση του Γερούν Ντέισελμπλουμ ανέφερε εγγράφως ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία.

«Συμφωνήσαμε με υποχωρήσεις να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια. Εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί το μη κλείσιμο θα έχει τραγικά αποτελέσματα» προειδοποίησε, επισημαίνοντας πως ενώ «η διαπραγματευση θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016», εντούτοις «σέρνεται για το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα ούτε τα μέτρα για το χρέος να έχουν ληφθεί, ούτε να έχει μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποδέχτηκε και συμφώνησε στους άξονες του ΔΝΤ: Να νομοθετήσει μέτρα λιτότητας για μετά το 2019, που αφορούν το αφορολόγητο και το ασφαλιστικό και τα πολύ υψηλά πλεονάσματα.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ψηφίσει τα αντίμετρα, απάντησε:

«Αυτά τα αντίμετρα μπορεί να τα δίνει η κυβέρνηση αν πιάνει τους στόχους. Η ΝΔ μείωσε τον ΦΠΑ και σήμερα η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι μετά από τρία χρόνια μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ στο 13% που παρέλαβε από εμάς και τον πήγε στο 23%».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο Χρ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «δεν έχει σχέση με το πώς θα πάει η διαπραγμάτευση».

«Η οικονομία είναι ένα κρίσιμο πεδίο, αλλά ζητήσαμε την εξουσία για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση πολλά θέματα, όπως η παιδεία, η ασφάλεια, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία», διευκρίνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...