Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος σε Θεοχαρόπουλο: Κάτσε κάτω ρε, πρέπει να απολογείσαι (βίντεο)

Καμμένος σε Θεοχαρόπουλο: Κάτσε κάτω ρε, πρέπει να απολογείσαι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρότατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου για τα εξοπλιστικά.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος αποκάλεσε τον κ. Καμμένο «απρόβλεπτο» καλώντας τον να σοβαρευτεί και να μην προβαίνει σε εν θερμώ αντιδράσεις και δηλώσεις έναντι των τουρκικών προκλήσεων, ενώ ο υπουργός του είπε ότι εκπροσωπεί μια παράταξη που «λήστεψε την Ελλάδα».

«Τολμάει και το ΠΑΣΟΚ και μιλάει για εξοπλιστικά. Όλοι οι έμποροι όπλων που σήμερα είναι με ‘βραχιολάκια’ είναι δικοί σας» του είπε. Ο κ. Θεοχαρόπουλος αντέδρασε έντονα φωνάζοντας όρθιος με τον Π. Καμμένο να του λέει «κάτσε κάτω ρε!».

«Ποια Δημοκρατική Αριστερά; Είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου. Άντε μπράβο», του είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας με τον κ. Καμμένο να σημειώνει ότι «δεν πιστεύει αυτή η κυβέρνηση ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας, όπως η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό τον Πάγκαλο, αλλά τις υπερασπίζονται τις σημαίες οι Ένοπλες Δυνάμεις» και με τον κ. Θεοχαρόπουλο να του αντιτείνει ότι «στα Ίμια πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης και να είχαμε και σήμερα την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά εσείς δεν το κάνατε και ρίξατε λάδι στην φωτιά και στην προκλητικότητα των Τούρκων».

Ο βουλευτής εξέφρασε την έντονη ανησυχία του γιατί ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία μετά το πραξικόπημα αναδεικνύεται σε απρόβλεπτο παράγοντα». Και κάλεσε τον υπουργό να «μη γινόμαστε θεατές ενός επικίνδυνου παιχνιδιού στο Αιγαίο». Και εσείς είστε απρόβλεπτος παράγοντας» είπε στον κ. Καμμένο, επισημαίνοντάς του ότι οι εν θερμώ αντιδράσεις του δημιουργούν όξυνση.

«Δεν είστε μόνο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είστε και υπουργός Άμυνας. Σοβαρευτείτε» τον παρότρυνε ενώ πρόσθεσε ότι «η ευθύνη βέβαια ανήκει στον κ. Τσίπρα που όρισε ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης, την πρώτη περίοδο, και εσάς στον υπουργείο Άμυνας και άρα υπάρχει συλλογική ευθύνη, όπως θα έλεγε και ο Τσακαλώτος».

Ενώ είπε «όχι στον εθνικο-λαϊκισμό και τους παλληκαρισμού -τουλάχιστον όχι σε εμάς, δεν περνάνε και να τα κάνετε εκεί που σας παίρνει».

Απαντώντας στις αιχμές που διατύπωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος για εκτόξευση του χρέους την περίοδο Καραμανλή, ο κ. Καμμένος δήλωσε «υπερήφανος που υπηρέτησε την κυβέρνηση Καραμανλή», ενώ τον κατηγόρησε ότι ανήκει σε μια παράταξη που ήταν μαζί σας ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Τραυλός, ο Σμπώκος και όσοι περιλαμβάνονται στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά».

«Ληστέψατε την Ελλάδα. Θα πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε» του είπε, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος εξοργισμένος φώναζε από το έδρανό του «ντροπή!».

«Κάτσε κάτω ρε. Να απολογείσαι και να ζητάς συγγνώμη. Κάτσε κάτω» του είπε ο κ. Καμμένος, αποκαλώντας την ΔΗΜΑΡ «τσόντα που κόλλησε προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ».

«Όσοι σήμερα είναι με βραχιολάκια για απάτες είναι δικοί σας, όλοι οι κρατούμενοι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι δικοί σας» είπε ακόμα ο κ. Καμμένος, καταλήγοντας «Είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Σμπώκου, του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλος και να μην πιάνετε στο στόμα σας τον Καραμανλή, να απολογείστε για τον Παπανδρέου και τους κρατούμενους».

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά, συζήτηση η οποία πήρε διαστάσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.Φίλη και άλλους βουλευτές να αντιδρούν στο ενδεχόμενο νέων προγραμμάτων, ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι έχει αποσταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ διερευνητικό αίτημα προς τις ΗΠΑ για αναβάθμιση των F-16 και αγορά 20 F35.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι πρόκειται μόνον για διερεύνηση δυνατοτήτων και τιμών και αφού υπάρξει η σχετική πρόταση από την αμερικανική πλευρά τότε θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η οποία θα εγκρίνει ή θα απορρίψει και εφόσον υπάρξει η έγκρισή της, τότε το όποιο πρόγραμμα θα πρέπει να περάσει από το ΚΥΣΕΑ.

«Οποιαδήποτε απόφαση παίρνει αυτή η κυβέρνηση, την παίρνει με έγκριση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ και αν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται τίποτα με γνώμονα ποιος είναι αντιπρόσωπος, αλλά με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες που ζητούν τα Όπλα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...