Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις ξεχωριστές έρευνες για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Τρεις ξεχωριστές έρευνες για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών μπαίνει το περιβόητο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση της συζύγου του Μαρέβας.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της στο φύλλο της Παρασκευής η “Αυγή”, τρεις ξεχωριστές έρευνες θα πραγματοποιηθούν, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και την Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να εξακριβωθεί για ποιο λόγο η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα τα περιουσιακά της στοιχεία εξαφανίστηκαν από τη δήλωση πόθεν έσχες κατά την περίοδο που σύμφωνα με δήλωσή τους βρίσκονταν σε διάσταση.

Αφορμή για τον έλεγχο στο πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, υπό τον τίτλο «Κυριάκος – Μαρέβα σε βολική διάσταση. Η σύζυγος Μητσοτάκη φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες το 2006». Στη συνέχεια ο διευθυντής της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. Από εκεί η αναφορά, συνοδευόμενη με όλα τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου στη συνέχεια διαχωρίστηκε ως εξής:

Το σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο -που, κατά τη δήλωσή τους- βρίσκονταν σε διάσταση, διαβιβάστηκε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου αυτή να αποφανθεί αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε υποχρέωση να τη συμπεριλάβει.

Το δεύτερο κομμάτι που αφορά το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, επειδή υπόχρεος είναι ο σύζυγός της και όχι εκείνη. Η δικογραφία δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Εισαγγελία και να κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Το τρίτο σκέλος αφορά την αναφορά του κ. Βαξεβάνη για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρείες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη. Για το σκέλος αυτό η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά του ο διευθυντής του “Documento” ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης, στην από 30.6.2006 δήλωση πόθεν έσχες, δήλωσε ότι τελούσε σε διάσταση με τη σύζυγό του και έκτοτε μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί στη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων της.

Όπως υποστήριζε, «αφενός μεν ουδέποτε επακολούθησε η λύση του γάμου του, αφετέρου, δε, σε ουδεμία διάταξη του Ν. 3213/2003 προβλέπεται ότι, επί διάστασης συζύγων, αίρεται και αποδεσμεύεται το υπόχρεο πρόσωπο από την υποχρέωση δήλωσης και των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του».

Από την πλευρά της, η Μαρέβα Μητσοτάκη σε δηλώσεις είχε χαρακτηρίσει εκείνη την περίοδο (2006-2014) «τραγική» λέγοντας ότι «τη μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν τη δήλωση πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή, «ουδέν αναληθέστερον», γιατί ο αρχηγός της Ν.Δ. «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση (ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

www.avgi.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...