Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Ο Τραμπ πιέζεται για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Financial Times: Ο Τραμπ πιέζεται για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονες πιέσεις για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα φαίνεται ότι δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από μερίδα των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ασκούν πιέσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο, προκειμένου να διαμεσολαβήσει ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση απεμπλοκής από την ελληνική κρίση.

Μάλιστα, ο Μπιλ Χουιζένγκα, ένας εκ των Ρεπουμπλικανών βουλευτών, κατέθεσε την Πέμπτη νομοσχέδιο, με το οποίο αξίωσε από τον Ντόναλντ Τραμπ να «αντιταχθεί στην περαιτέρω εμπλοκή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα» και να «αρνηθεί την επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα, έως ότου αποπληρωθούν τα χρέη προς το Ταμείο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Financial Times, η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση γύρω από την Ελλάδα, η βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται από τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Ο Χουιζένγκα υποστήριξε επίσης, ότι τα χρέη της Ελλάδας προς το Ταμείο «αυτή τη στιγμή είναι μη βιώσιμα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους πιστωτές να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Κατήγγειλε μάλιστα, ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως «πολιτικό εργαλείο» από τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να προσδώσουν αξιοπιστία στις αποφάσεις τους.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ένα ταμείο διάσωσης πολιτικών κομμάτων» τόνισε, εμφατικά. «Για επτά συναπτά χρόνια, χρησιμοποιείται ως ασπίδα των Ευρωπαίων απέναντι στους ψηφοφόρους» έσπευσε να προσθέσει.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει από την πλευρά του, ότι η στρατηγική της Ουάσιγκτον, ως προς το ελληνικό ζήτημα, παραμένει ασαφής, καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει ελάχιστες αναφορές επί αυτού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...