Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μηνύματα των κομμάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τα μηνύματα των κομμάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τιμή στους αγώνες των εργαζομένων αποτίουν στα μηνύματά τους για την Εργατική Πρωτομαγιά τα πολιτικά κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες».

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ευκαιρίες, πρωτίστως για τη νέα γενιά. Χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμό», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση για «ανικανότητα» που «έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα ο φετινός εορτασμός να συμπέσει ουσιαστικά με το τέταρτο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή των κ. Τσίπρα – Καμμένου».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι θεωρούν ότι η επιμονή στη λιτότητα είναι η μόνη απάντηση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο ας μην ξεχνούν ότι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετίζονται πρωτίστως με πολιτικές επιλογές. Εμείς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ξανά για την πλήρη εργασία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική προστασία. Μόνο έτσι θα ανακόψουμε τον λαϊκισμό και τις ακροδεξιές φωνές που τρέφονται από την ανασφάλεια και τρέφουν με τη σειρά τους τον διχασμό.

Οφείλουμε να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και προοπτικής για τις γενιές που έρχονται. Να χαράξουμε τη διαδρομή της επιστροφής για όσους έφυγαν. Να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό στην δική τους πατρίδα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε, με αφορμή των Πρωτομαγιά:

«Ένα θα έπρεπε να είναι το αίτημα: Ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση. Ένα σύστημα συντάξεων, πρωτίστως για τις νέες γενιές».

«Το Ποτάμι έχει τολμήσει να κάνει πρόταση- το σύστημα πολλαπλών πυλώνων. Οι άλλοι όχι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρκούνται στο να ρημάζουν τις παραγωγικές τάξεις προς όφελος των πελατών τους. Τα παλιά κόμματα, που στα χέρια τους κατέρρευσε το ασφαλιστικό, μοιράζουν ξανά υποσχέσεις προς όλους. «Να ξαναβρεθούμε στην εξουσία και μετά βλέπουμε». Άλλωστε, το κοινό γνώρισμα των σημερινών υπουργών με πολλούς από τους προηγούμενους, είναι ότι μαζί διαδήλωναν για να μην περάσει ο νόμος Γιαννίτση», πρόσθεσε ο Στ. Θεοδωράκης.

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς δεν είναι άλλο από τον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αγώνα για την οριστική ρύθμιση του χρέους, ζήτημα που αποτελεί κομβική και αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση ζωτικών επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την επαναφορά στην ανάπτυξη. Αγώνα για την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Αγώνα για την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με γνώμονα το πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα και για τη δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Να μην εμπιστεύονται πια τους εργατοπατέρες» και «να ξεχωρίσουν ποιοι τους αγαπούν και ποιοι καπηλεύονται τους αγώνες τους» καλεί τους εργαζόμενους η Ένωση Κεντρώων με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι κορυφαία και συμβολική ημέρα και αντικατοπτρίζει την στήριξη όλων μας στον εργαζόμενο και μοχθούντα βιοπαλαιστή. Για την Ένωση Κεντρώων, η Πρωτομαγιά σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω, σημαίνει πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να βγει από τα μνημόνια και την κρίση» επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας:

«Όσοι ακόμη και σήμερα υπόσχονται βολέματα, ρουσφέτια και συνεργούν σε κράτος βαθύ και αναποτελεσματικό ζημιώνουν την χώρα και ναρκοθετούν το μέλλον της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...