ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Κριστίν Λαγκάρντ, Ουίλιαμ Μάρεϊ,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους«.
Την επισήμανση αυτή έκανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου W. Murray στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G7) που θα πραγματοποιηθεί στο Μπάρι της Ιταλίας.
Επίσης επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.
Ο κ. Μάρεϊ, ερωτηθείς για το που βρίσκονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είπε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», επανέλαβε δε την πάγια θέση του Ταμείου που είχε επαναδιατυπώσει πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Π. Τόμσεν.
Σύμφωνα με αυτή, «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους» προκειμένου το Ταμείο να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει αν το Ταμείο θα ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων τα οποία έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «συνήθως θέλουμε η πολιτική να τυγχάνει στήριξης.»
























































