Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντομπρόβσκις: Καίριο να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Ντομπρόβσκις: Καίριο να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όταν θέτουμε τις προσδοκίες πολύ ψηλά, είναι λογικό ότι χρειάζεται να τις ευθυγραμμίζουμε σε αυτό που πολιτικά και τεχνικά είναι εφικτό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπογραμμίζοντας ότι το πλαίσιο της συζήτησης για το ελληνικό χρέος δεν είναι άλλο από τη δήλωση του Eurogroup τον Μάιο το 2016.

«Υπάρχει ευρεία συνειδητοποίηση ότι χρειαζόμαστε μια γρήγορη κατάληξη, καθώς η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ελληνική οικονομία. Είναι καίριο να συμφωνήσουμε σε ένα αξιόπιστο πακέτο για τη βιωσιμότητα του χρέους και στη διαδρομή για τα πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου να καταστήσουμε ικανή την Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές και να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα το 2018», υπογράμμισε σε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» και επεσήμανε:

«Όσον αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σημειώνεται πρόοδος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την τελευταία συνεδρίαση, η απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει να παραμείνει για 5 χρόνια, έως το 2022, αντί για 10 χρόνια που προβλέπονταν αρχικά».

Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πλέον από την πλευρά της ό,τι χρειάζεται για την επίτευξη συμφωνίας ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε:

«Nαι, υπάρχει σαφής δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και να κάνει τη χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της. Στο δημοσιονομικό σκέλος, η Ελλάδα υπεραπέδωσε το προηγούμενο έτος και είναι καλά τοποθετημένη για να επιτύχει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων αυτό και το επόμενο έτος. Μεσολάβησε παράλληλα ένα πολύ περιεκτικό, βαθύ και συχνά δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Δεν υποτιμούμε το πολιτικό κεφάλαιο που επενδύεται σε αυτό και το κουράγιο που απαιτείται. Τώρα, πράγματι, με την Ελλάδα να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, είναι σημαντικό να φτάσουμε σε μια συμφωνία γρήγορα και να κινηθούμε μπροστά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

EURACTIV: Καμία προστασία για τις παράτυπες μετανάστριες στην οδηγία της ΕΕ για την έμφυλη βία

Νέο «ρεζιλίκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...