Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι Ιταλοί “κράζουν” τον Σόιμπλε εν όψει Eurogroup – “Υπεύθυνος για το θέμα της Ελλάδας”

Oι Ιταλοί “κράζουν” τον Σόιμπλε εν όψει Eurogroup – “Υπεύθυνος για το θέμα της Ελλάδας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα διαπιστωθεί πόσο βάθος διαθέτει το κλίμα νέας συνεννόησης και αλληλεγγύης που φαίνεται να υπάρχει στην Ευρώπη», γράφει  η ιταλική εφημερίδα La Repubblica που τα “χώνει” στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει o δημοσιογράφος Μάσσιμο Ρίβα, ήταν ενθαρρυντική, αυτές τις εβδομάδες, η εικόνα μίας Ευρώπης που ξανακερδίζει την ενότητά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και το «άνοιγμα» που πραγματοποίησε και η Άγγκελα Μέρκελ προς μία «μικρότερη εμμονή στη λογιστική διαχείριση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες της Ένωσης».

“Δεν θέλει να κάνει πίσω από τη στείρα, τιμωρητική γραμμή του”

«Το επόμενο ραντεβού που θα αφορά την Ελλάδα, λοιπόν, θα είναι το πρώτο πεδίο ουσιαστικής επιβεβαίωσης αυτής της νέας στάσης», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. «Ο Σόιμπλε φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει κάθε λύση για την Ελλάδα, καθιστώντας την όλο και πιο δύσκολη και δαπανηρή», σημειώνει ο αναλυτής και προσθέτει: «Τώρα δεν θέλει να κάνει πίσω από τη στείρα, τιμωρητική γραμμή του”.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη μεταχείριση που τυχαίνουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα, η εφημερίδα της Ρώμης υπενθυμίζει «τις σκληρές επιβολές των δανειστών στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την πρόνοια και την υγεία». «Το γεγονός ότι η Γερμανία, αφού εξασφάλισε το ελληνικό σύστημα αεροδρομίων, επιθυμεί να βάλει σε δύσκολη θέση ακόμη και την τελευταία “βιομηχανία” που έχει μείνει στην Ελλάδα, φέρνει στο νου τρομερά προηγούμενα», τονίζει.

«Όπως το σχέδιο Mοργκεντάου -από το όνομα του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών του Αμερικανού Προέδρου Ρούσβελτ- ο οποίος στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιθυμούσε μία Γερμανία που να ασχολείται μόνο με την κτηνοτροφία. Ένας Σόιμπλε σε ρόλο Μοργκεντάου είναι το τελευταίο πράγμα που τώρα έχει ανάγκη όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...