Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Χρέος των δανειστών να πάρουν αποφάσεις – Οι 3 θέσεις για το χρέος

Τζανακόπουλος: Χρέος των δανειστών να πάρουν αποφάσεις – Οι 3 θέσεις για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκαν λίγες μέρες πριν από την ΕΛΣΤΑΤ και παρά τις γνωστές δυσκολίες αποδεικνύουν ότι η κατάσταση πόρρω απέχει από την εικόνα καταστροφής που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο επιχειρείται να καλλιεργηθεί τόσο από συστημικά μέσα ενημέρωσης όσο και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν επιλυθεί ούτε ότι η κατάσταση δεν εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας όμως ότι «αυτό που πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να τονιστεί είναι ότι διαφαίνεται πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες».

Για να υπογραμμίσει ότι «πάρα πολλά εξαρτώνται πλέον από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα όσο και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αβεβαιότητες τόσο για τις αγορές χρήματος όσο και για τους υπόλοιπους επενδυτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι χρέος της Ευρώπης, τόσο των δανειστών μας όσο και των θεσμών να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα μας». Αποφάσεις, όπως σημείωσε, «που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την άμεση επιστροφή μας στις αγορές χρήματος».

Η εισαγωγική ενημέρωση από τον Δ. Τζανακόπουλο:

Αποδεικνύεται ότι η κατάσταση της ελλ. οικονομίας πόρρω απέχει από την εικόνα καταστροφής που καλλιεργούν συστημικά ΜΜΕ και ΝΔ εδώ και 1 χρόνο:

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για μεγέθυνση της οικονομίας κατά 0,4% κατά το α’ 3μηνο του 2017 ενώ και τα επιμέρους ποσοτικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία έχει όλες τις δυνατότητες να επιστρέψει στην ανάπτυξη με σταθερούς και βιώσιμους όρους:

1.Έχει σημειωθεί αύξηση στην ιδιωτική κατανάλωση, στο λιανικό εμπόριο, στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στη βιομηχανική παραγωγή.

2. Συνολικά από το 2015 οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 220.000.

Δεν σημαίνει ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν επιλυθεί αλλά ότι διαφαίνεται πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες.

Είναι χρέος ΕΕ, δανειστών και θεσμών, να πάρουν τώρα τις αποφάσεις που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρ. κανονικότητας στη χώρα μας.

Να παρθούν οι αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε σταθερή & δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την άμεση επιτροφή μας στις αγορές χρήματος.

Πλέον η αναπτυξιακή πορεία της χώρας εξαρτάται και από τις αποφάσεις αυτές. Δεν υφίσταται κανένας λόγος για μια νέα μετάθεση του προβλήματος.

Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για να γυρίσουμε σελίδα. Αυτή η ευκαιρία οφείλει να αξιοποιηθεί για την Ελλάδα και την ΕΕ.

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν&τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση.

Το προσεχές EG θα πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για μια συνολική και καθαρή λύση η οποία θα πρέπει να τηρεί τρεις βασικές αρχές:

1. Να προσδιορίζει τέτοια μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ώστε οι ακαθ. χρηματοδοτικές ανάγκες να μην υπερβαίνουν μεσοπρόθεσμα το 15% του ΑΕΠ.

2. Τα μέτρα αυτά να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους θεσμούς (και την ΕΚΤ) να προχωρήσουν σε θετικές μελέτες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

3. Να προσδιορίζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ανάπτυξη πράγμα που όλοι οι θεσμοί και τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης αναγνωρίζουν ως αναγκαίο.

Αυτό αποτελεί και το κλειδί για να συγκλίνουν οι προβλέψεις όλων των θεσμών και να γεφυρωθούν οι διαφορές που προεκυψαν στο EG της 22/5.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...