Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Guardian ο Τζανακόπουλος για τη “δικαίωση του Κόρμπιν για την αριστερή στροφή”

Στον Guardian ο Τζανακόπουλος για τη “δικαίωση του Κόρμπιν για την αριστερή στροφή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το live blog του Guardian για τις Βρετανικές εκλογές, φιλοξένησε την πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η Ελληνική κυβέρνηση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την «μεγάλη ήττα» της Μέι, ως νίκη απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, γράφει στο σχετικό δημοσίευμα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα, Helena Smith.

Ο Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε για προσωπική δικαίωση για τον Τζέρεμι Κόρμπιν και την αριστερή στροφή του κόμματός του, έγραψε η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως το αποτέλεσμα των εκλογών υπογραμμίζει μία μεγάλη και αυξανόμενη παγκόσμια αμφισβήτηση στη λιτότητα.

«Αυτή η τάση της αμφισβήτησης των πολιτικών της σκληρής λιτότητας εμπεδώνονται παγκοσμίως» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκπροσωπώντας το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Κόρμπιν, γράφει ο Guardian.

«Το είδαμε στις ΗΠΑ με τον Μπέρνι Σάντερς… το είδαμε στην Ευρώπη, κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία… και τη Γαλλία με τον Μελανσόν» γράφει η Helena Smith επισημαίνοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Το μεγάλο ερώτημα, προσθέτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ήταν ποια πολιτική δύναμη θα αναλάβει το πάνω χέρι για να εκφράσει αυτή την τάση, θα εκφραστεί από δυνάμεις της Ακροδεξιάς ή θα εκφραστεί από δυνάμεις της Αριστεράς;

«Μία τάση διαμορφώνεται η οποία θα αρχίσει να επηρεάζει τις πολιτικές πολύ πιο αποφασιστικά… αυτό είναι σίγουρο, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας… ο κόσμος θα αλλάξει. Το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία δείχνει ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωση που επέλεξε ηHelena Smith για να κλείσει το άρθρο της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...