Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μύδροι Σκουρλέτη σε ΝΔ: Θέλετε να βυθίσετε τη χώρα στα σκουπίδια

Μύδροι Σκουρλέτη σε ΝΔ: Θέλετε να βυθίσετε τη χώρα στα σκουπίδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στη ΝΔ, στην οποία και καταλόγισε απόπειρα μη επίλυσης του προβλήματος με τα σκουπίδια, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τις επίμαχες καταγγελίες να επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του TRIBUNE για την εντολή Μητσοτάκη – Βορίδη στη ΔΑΚΕ που άλλαξε τη στάση της και τάσσεται πλέον κατά της αναστολής της απεργίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε δύο νομοετχνικές βελτιώσεις που απαλείφουν από την κατατεθείσα τροπολογία, το προσδιορισμένο όριο ηλικίας για συμμετοχή στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή, δήλωσε πως ο ίδιος δεν δημιούργησε ποτέ τη παραμικρή προσδοκία ότι μετά το πέρας της 31ης/12, οι συμβάσεις εκείνων που εργάζονται στη καθαριότητα των δήμων θα μετατραπούν αυτόματα σε αορίστου χρόνου. «Κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανακριβές. Αντίθετα, διαχώρισα εκείνες τις περιπτώσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, όπου επί δεκαετίες εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες», δήλωσε και κάλεσε τα κόμματα να «κάτσουν στο τραπέζι» και να συζητήσουν τη λύση του προβλήματος.

«Υπάρχει περιορισμός από τα ανταποδοτικά έσοδα που πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των υπαλλήλων. Οι δήμαρχοι πρέπει να μας καταθέσουν τις ανάγκες τους. Ξεκινάμε με 2,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας», είπε και σημείωσε: «μπορούμε να βάλουμε κανόνες σε αυτό το θολό τοπίο. Η ΝΔ λέει δώστε δεδουλευμένα και αποχώρηση».

Ωστόσο ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας πως δια του αρχηγού της υποστηρίζει, την επιλογή της πληρωμής των δεδουλευμένων, την αποχώρηση των εργαζομένων από τους δήμους και την υιοθέτηση της λογικής των ΣΔΙΤ. Μάλιστα κατήγγειλε πως η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατευθύνεται στο να μην υιοθετήσει τη πρόταση για αναστολή της απεργίας και σημείωσε: « επιλέγετε να βυθίζεται η Αθήνα και η χώρα στα σκουπίδια για να παραδώσετε το τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετείτε».

«Γιατί αρνείστε το αυτονόητο; Η ΚΕΔΕ είπε ότι δεν θέλουμε να περάσουν οι υπηρεσίες σε ιδιώτες. Εσείς προτείνετε, καμία πρόσληψη και συνέχιση του καθεστώτος που υπάρχει για να βάλετε ανθρώπους δικούς σας να φέρουν ιδιωτικές εταιρίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...