Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές

Βενιζέλος: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτοδυναμία της ΝΔ μετά τις εκλογές θα υπονομεύσει το στόχο για την επικράτηση ενός νέου πολιτικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα και το οποίο πρέπει να βασιστεί στο μεσαίο χώρο, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που προφανώς σχεδιάζει και το δικό του ρόλο στο πολιτικό μέλλον της χώρας.

Σε συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο κ. Βενιζέλος τονίζει την ανάγκη χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής που δεν έχει ως μόνο θέμα την ανάταξη της οικονομίας, αλλά περιλαμβάνει και το κεφάλαιο των θεσμών. Δηλαδή, μια νέα εθνική συμφωνία και για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση συνεργασίας άλλου τύπου. Μια συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό.

»Γι’ αυτό και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο ρόλος του μεσαίου χώρου.

»Όχι ως καταλύτη για να συνεργαστεί η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Αν ο μεσαίος χώρος απλά συμβάλει σε μια τεχνητή ένωση, θα εξαφανιστεί, όπως γίνεται με τους καταλύτες στη χημεία.

»Ο ρόλος του μεσαίου χώρου είναι να γίνει διαμορφωτής και εγγυητής της εθνικής στρατηγικής. Αυτός που θα καθορίζει την ατζέντα της.

»Σημειώστε δε ότι την ανάγκη χάραξης αυτής της στρατηγικής δεν θα προσπαθήσει να την υπονομεύσει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προεξοφλώ μετά τη συντριβή του στις εκλογές, αλλά μπορεί να την εμποδίσει και η αντίληψη της Ν.Δ. περί αυτοδυναμίας» υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπληρώνει: «Εννοώ ότι η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας εκ μέρους ενός κόμματος μπορεί να μετατρέψει την αναγκαία συνεργασία σε μια ρητορική «γενναιοδωρία» του νικητή προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

»Ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεται η χώρα είναι μια ευρύτερη συστράτευση με εγγυήσεις πολιτικής ισότητας –όχι αριθμητικής– των μετεχόντων.

»Πιστεύω όμως ότι τυχόν αυτοδυναμία της Ν.Δ. λόγω π.χ. των μαθηματικών του εκλογικού νόμου όχι μόνον δεν θα διευκολύνει την επιζητούμενη συνευθύνη των κομμάτων, αλλά θα υπονομεύσει την επίτευξη των στόχων που σας περιέγραψα…

»Οποιος έχει συνείδηση των δυσκολιών και των κινδύνων θα ευχόταν να μην κερδίσει την αριθμητική αυτοδυναμία κανένα κόμμα, αλλά να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις μιας σοβαρής εθνικής συστράτευσης εξόδου από την κρίση».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην διαδικασία για την ανάληψη της αρχηγίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές, απαντά:

«Θα είμαι ενεργά παρών όσο υπάρχουν κρίσιμες εθνικές περιστάσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...