Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατά ριπάς ο Σουλτς εναντίον Σόιμπλε: Φταίει για τη φτώχεια στην Ελλάδα

Κατά ριπάς ο Σουλτς εναντίον Σόιμπλε: Φταίει για τη φτώχεια στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας», δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Η κόντρα του Σουλτς με τον Σόιμπλε δεν είναι καινούρια, καθώς στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ταχθεί υπέρ της Ελλάδας ουκ ολίγες φορές, ασκώντας σφοδρή κριτική στις επιθέσεις προερχόμενες από το συντηρητικό μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε συνέντευξή του στο Spiegel τον Φεβρουάριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε εντοπίσει… ομοιότητες του Μάρτιν Σουλτς με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν ο Σουλτς λέει στους υποστηρικτές του να καταστεί η Ευρώπη ξανά μεγάλη, τότε μοιάζει με τον Τραμπ», είχε δηλώσει ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι ο Σουλτς προσπαθεί να πείσει την κοινωνία, με τον ίδιο τρόπο, αυτόν του λαϊκισμού, που χρησιμοποίησε ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πει πως «για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ένωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο κ. Σόιμπλε είχε απαντήσει:

«Όχι, ο κ. Σουλτς θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες, Αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...