Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Γιούνκερ ήταν ο υποψήφιος της Δεξιάς και δεν πρέπει να αλλάξει

Τσίπρας: Ο Γιούνκερ ήταν ο υποψήφιος της Δεξιάς και δεν πρέπει να αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να προταθεί υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσωπο που δεν συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του.

«Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία” επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρά την πλήρη διαφωνία του με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα να εγκρίνει, άρα και το δικαίωμα να απορρίψει, τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα του παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Σύμβούλιο.

Ζητήθηκε προεκλογικά από τους πολίτες της Ευρώπης να επιλέξουν ανάμεσα στους υποψήφιους που πρότειναν τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα. Ως υποψήφιοι, διεξαγάγαμε την προεκλογική μας εκστρατεία, αντιπαρατεθήκαμε και διεκδικήσαμε την ψήφο των ευρωπαίων πολιτών.

Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την Προεδρία της Επιτροπής, που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία.

Αυτή είναι βασική δημοκρατική αρχή. Είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές.

Συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συμμετείχα έχοντας πλήρη διαφωνία με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του υποψηφίου του, κυρίου Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Αυτή η διαφωνία ισχύει και θα ισχύει.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα νίκησε στις εκλογές. Συνεπώς, ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα πρέπει πρώτος να προσπαθήσει να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...