ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πολεμικό Ναυτικό, Πρόσφυγες, Υποβρύχιο,


















































Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ελληνικό υποβρύχιο επιχειρούσε μαζί με άλλα σκάφη του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, όπως ανακοινώθηκε από τη Συμμαχία και μεταδίδει η ελληνόφωνη έκδοση της Huffington Post.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας, πλοία του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν μια «στοχευμένη» επιχείρηση, στο πλαίσιο της επιχείρησης Sea Guardian στην κεντρική Μεσόγειο, από τις 3 ως τις 20 Αυγούστου, εν μέρει για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας με την επιχείρηση Sophia της ΕΕ και την επιπλέον ενσωμάτωση των πληροφοριών που παρέχονται από πλοία που συμμετέχουν στην αποστολή.
Επιχειρώντας σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Λιβύης, χρέη ναυαρχίδας της επιχείρησης αυτής εκτελούσε το ιταλικό πολεμικό ITS Euro, ενώ ένα ελληνικό υποβρύχιο και άλλα μέσα περιπολίας από χώρες της Συμμαχίας παρείχαν υποστήριξη σε διάφορες χρονικές στιγμές.
«Με μονάδες της επιχείρησης Sophia της ΕΕ κάποιες φορές να επιχειρούν στην ίδια περιοχή, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν συμφωνήσει να συντονίζονται και να συνεργάζονται σε θέματα διαμοιρασμού πληροφοριών και επιμελητείας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται πως οι διαμοιρασμός πληροφοριών επέτρεψε να αποφευχθούν φαινόμενα επανάληψης ίδιων αποστολών και βοήθησε στη σύνθεση μιας μεγαλύτερης εικόνας όσον αφορά στη θαλάσσια δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη στην κεντρική Μεσόγειο.
























































