Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Ανάπτυξης: Ο Μητσοτάκης θέλει την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα

Υπ. Ανάπτυξης: Ο Μητσοτάκης θέλει την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στη συνάντησή του τους κοινωνικούς εταίρους, εξαπέλυσε το Υπουργείο Aνάπτυξης.

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα προς τους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά, να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρει αρχικά σε ανακοίνωση του.

Κι αυτό μάλιστα, όπως σημειώνει το υπουργείο, σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η προτροπή του προέδρου της ΝΔ έχει διπλό στόχο: α) την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και β) την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.

Παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δις ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα.

Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης» καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...