Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Σταθερά προσανατολισμένη η κυβέρνηση στις επενδύσεις

Σταθάκης: Σταθερά προσανατολισμένη η κυβέρνηση στις επενδύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ανάκαμψη των επενδύσεων καθώς η ανάκαμψη τους συνεπάγεται την ανάκαμψη της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης στην ΕΡΤ ενώ παρέπεμψε στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017.

Μάλιστα για όσους τα αμφισβητούν και όπως χαρακτηριστικά είπε θέλουν να κάνουν τα κομματικά γραφεία τους, επενδυτικά, να δουν τα στοιχεία του 2017 που δείχνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.

Οι δείκτες που επιβεβαιώνουν την αυξητική αυτή τάση είναι η τεράστια άνοδος του τουρισμού και η κινητικότητα που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ενώ ο κ. Σταθάκης επισήμανε την ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα καθώς χτίζονται 12 νέα ξενοδοχεία και επαναλειτουργούν μικρότερα. Επιπλέον ενδεικτικό στοιχείο ανάκαμψης είναι η κινητικότητα που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι μικρομεσαίες εταιρείες μπορούν να δανείζονται με ομολογιακά δάνεια και χαμηλό επιτόκιο.

“Θα έχουμε τριπλασιασμό των επενδύσεων για το 2017” τόνισε ο κ. Σταθάκης και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του νέου αναπτυξιακού νόμου στην οικονομία.

Στον τομέα της ενέργειας ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε τις επενδύσεις 1,2 δις στα αιολικά πάρκα ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα επενδύσεων που θέλουμε και άλλων που δεν θέλουμε ωστόσο όπως και ο αναπτυξιακός νόμος έχει δείξει η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σε ερώτηση για την Ελληνικός Χρυσός ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι “περάσαμε σε διαιτησία” προσθέτοντας ότι θα είναι μια “σύντομη διαδικασία ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο”.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση την καταδίκη της χώρας καθώς η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο στο λιγνίτη. Αυτό το θέμα διαπραγματευτήκαμε μετά την απόφαση του δικαστηρίου για το 40% και αρνηθήκαμε άλλη διαπραγμάτευση. Τέλος ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Πολάκης σε Σταθάκη: Ο λαός απέρριψε με πάταγο τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ (σας) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΗΕ καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...