Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας στην Apivita: Παραγωγικό μοντέλο για να ξανακάνουμε μεγάλη την Ελλάδα

Τσίπρας στην Apivita: Παραγωγικό μοντέλο για να ξανακάνουμε μεγάλη την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

“Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε φωτεινή εξαίρεση στην επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα, όπως αυτά που έκανε εδώ η εταιρεία Apivita, θα τα μετατρέψουμε σε κανόνες για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτή η άλλη Ελλάδα, η μικρή, όπως είπε ο κ. Κουτσιανάς να γίνει μεγάλη Ελλάδα. Να μην είναι η εξαίρεση του κανόνα και να ανθίσει ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο:

– το οποίο θα είναι συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γης, της πατρίδας μας

– θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία

– θα επικεντρώνεται στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την ενίσχυση της καινοτομίας, γιατί από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της επιχείρησης είναι ότι δεν δίστασε να ξοδέψει πολύ μεγάλο μέρος των κερδών της στην έρευνα και την καινοτομία

– και τέλος, ένα παραγωγικό μοντέλο, που θα έχει συστατικό του στοιχείο αυτό στο οποίο αναφέρθηκα πιο πριν και για μας δεν είναι δευτερεύον παράγοντας. Και αναφέρομαι στη σχέση του εργαζόμενου με την επιχείρηση, τις εργασιακές σχέσεις, δηλαδή στο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων -για μας είναι ένας από τους σημαντικότερους κρίκους- που ο εργαζόμενος είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην παραγωγική αλυσίδα και οι εργασιακές σχέσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κρίκους για να μπορέσει να πετύχει μια επιχείρηση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...