Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσω ολοταχώς για το Μέτωπο του Νότου – Οι κινήσεις Τσίπρα στην ευρωπαϊκή σκακιέρα

Πρόσω ολοταχώς για το Μέτωπο του Νότου – Οι κινήσεις Τσίπρα στην ευρωπαϊκή σκακιέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση με την οικονομία να έχει πάρει την ανιούσα και ενώ έχει ξεκινήσει η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, μετά τον Εμανουέλ Μακρόν ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στην Κέρκυρα τον Ιταλό Πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

Η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε όλα τα επίπεδα και ο συντονισμός των χωρών του Νότου ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης στο Ταλίν θα τεθούν επί τάπητος σήμερα στην Κέρκυρα, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ιταλού ομολόγου του.

Με τον τρόπο αυτόν η Αθήνα εκτός από την επενδυτική ατζέντα που βρίσκεται πάντοντε στην κορυφή του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, ενεργοποιεί όλες τις διεθνείς συμμαχίες της ενόψει της συζήτησης για τις απαραίτητες αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης, όπερ έπραξε εξάλλου και με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Επισήμως, η ατζέντα της συζήτησης είναι πολυθεματική, αφού στο πλαίσιο της Συνόδου θα διεξαχθούν συζητήσεις για ευρωπαϊκά, οικονομικά, ενεργειακά, επενδυτικά ζητήματα, αλλά για το μεταναστευτικό, που δοκιμάζει και τις δύο χώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, πέραν της συνάντησης Τσίπρα-Τζεντιλόνι, θα γίνουν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υποδομών, Οικονομικών, ενώ θα υπάρξουν επαφές και μεταξύ των αντιπροσωπειών για την Μεταναστευτική Πολιτική και την Ασφάλεια.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η μάχη διαμόρφωσης συσχετισμών και μετώπων δίνεται από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -δεν είναι τυχαίο ότι ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Πάολο Τζεντιλόνι επισκέπτονται σε αυτή την συγκυρία την Αθήνα.

Ταυτοχρόνως, οι διεργασίες μεταξύ των χωρών του “μετώπου του Νότου” φαίνεται πως έχουν ως πρώτο σταθμό και ορίζοντα την Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στο Ταλίν στις 28 του μηνός, καθώς βασικό μέλημα Αθήνας, Ρώμης και Παρισίων είναι να υπάρξει μία σημαντική παρουσία των χωρών του Νότου. Άλλωστε, λίγες ημέρες μετά, στις 9-10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί άλλη μία Σύνοδος του Νότου στην Λευκωσία.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη διαπιστώσει ποια σημεία ενώνουν και ποια χωρίζουν την Ελλάδα με τη Γαλλία, σήμερα θα ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση με τον ιταλό ομόλογό του ώστε να γίνει η ίδια αξιολόγηση με τον Πάολο Τζεντιλόνι. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει σχετικό κείμενο στον ιταλό ομόλογό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...