Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αξίζουμε καλύτερα – Όχι στις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων

Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αξίζουμε καλύτερα – Όχι στις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αξίζουμε καλύτερα», είναι το σύνθημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν», είπε για την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βήμα της 82ης ΔΕΘ. Προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας.

«Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια».

«Όταν μιλώ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους», ανέφερε ο Κυριάκοπς Μητσοτάκης. «Δεν έχω στο νου μου τα νούμερα του ΑΕΠ όταν μιλώ για ανάπτυξη», σημείωσε.

Βόμβα στα θεμέλια του έθνους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ το δημογραφικό. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας.

Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, τόνισε πως «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».

Υποσχέθηκε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.

Δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

«Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης μας»

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, δεσμεύθηκε από του βήματος ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεσµεύοµαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µία 5ετία», είπε σε ό,τι αφορά το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, ενώ το τρίτο θα αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. δεσμεύθηκε ακόμη για αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.
«Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές», πρόσθεσε.

Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο».

«Όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού»

«Έχουµε σχεδιάσει τις απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα προκειµένου να παρέχεται ουσιαστική “δεύτερη ευκαιρία”. Όταν μιλώ για δεύτερη ευκαιρία, δεν εννοώ τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και ζητούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όχι στην επιχειρηµατικότητα που λειτουργεί βασιζόµενη σε προνοµιακές σχέσεις µε τις τράπεζες, στη φοροδιαφυγή και στην µαύρη εργασία. Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους. Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το είδος της επιχειρηματικότητας την οποία οραματίζεται για τη χώρα.

«Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου καταργούνται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την Παιδεία, καθώς και την επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία, όπως είπε, «δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα και δεν θα συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που θα αφορούν λίγους».

«Τα πανεπιστήµια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Μέρος της χρηµατοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. λέει ένα τολμηρό «ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Βάζουμε τέρμα σε εργατοπατέρες και κομματική χειραγώγηση συνδικάτων»

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακήρυξε ότι στην σύγχρονη Ελλάδα κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο η εξασφάλιση εργασίας.

«Θα είμαστε αμείλικτοι έναντι των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται το προσωπικό τους», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας, από την άλλη πλευρά, ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα υπερτερούν των κλαδικών.

«Αν οι εργαζόµενοι και η εργοδοσία µιας επιχείρησης συµφωνήσουν, κανένας συνδικαλιστής δεν θα χρειάζεται να ευλογήσει τη συµφωνία. Βάζουμε τέρμα τόσο στους εργατοπατέρες, όσο και στην κομματική χειραγώγηση των συνδικάτων», είπε.

Την ομιλία παρακολoύθησαν από την πρώτη σειρά, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...