Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Ο Μητσοτάκης πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας – Eπικίνδυνος για τη Δημοκρατία

Tσίπρας: Ο Μητσοτάκης πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας – Eπικίνδυνος για τη Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα τς Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

«Αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μάς προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός καταλογίζοντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «δείχνει να πάσχει από στερητικό σύνδρομο, σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής  ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ακραίο πολιτικό λόγο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στα όρια του παροξυσμού».Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει έλλειψη στρατηγικής, ότι προβαίνει σε «επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων», καθώς ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.

«H Ν.Δ. πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Δεν κατασκευάζουμε αποφάσεις και κατηγορίες», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η στάση της Ν.Δ. «μοιάζει με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία».

“Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα”

Συνεχίζοντας να εξαπολύει «βέλη» κατά της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε υπολήψεις υποπέσατε σε μεγάλο λάθος. Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα».

Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση «προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία» και διερωτήθηκε «γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί είναι πρόβλημα που ο υπουργός Άμυνας παρέπεμψε κάποιον στη Δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι η Ν.Δ. «με κραυγαλέο τρόπο στην πρότασή της μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία».

«Ποιος άρρηκτος δεσμός συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προς τι ο ζήλος να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία για να εξοντώσει κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε.

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Tοποθετούμενος στη Βουλή νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταξύ άλλων, είπε: “Τα επιχειρήματά σας δείχνουν πόσο εκτεθειμένοι είστε και πόσο ευάλωτοι αισθάνεστε. Είστε και πολιτικά ανέντιμοι. Έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις σας εξεταστική επιτροπή, δεν έχετε ψηφίσει καμία” και συνέχισε σημειώνοντας ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την καταψήφιση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής είναι σαθρά.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και αν κάποιο στέλεχός μας είναι αναμεμιγμένο σε αξιόποινη πράξη

“Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και αν κάποιο στέλεχός μας είναι αναμεμιγμένο σε αξιόποινη πράξη, αν υποστεί τις συνέπειες. Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγη. Ο λιμενικός λέει για να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός δεν έχει διατάξει καμία έρευνα. Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που έχει μαυρίσει τις θάλασσες και τις ακτές της Αττικής και παραμένει κολλημένος στην καρέκλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...