Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσφιξε τα λουριά στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Τσίπρας: “Μήνυμα” στο ΚΑΣ για το Ελληνικό

Έσφιξε τα λουριά στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Τσίπρας: “Μήνυμα” στο ΚΑΣ για το Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την “αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της νέας αναβολής του ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Πολιτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ – άρα όχι και δεσμευτική – και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να αφήσει ούτε σπιθαμή για νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων αλλά και των επενδυτικών σχεδίων, πολλώ δε μάλλον εάν αυτές αξιολογούνται από το Μέγαρο Μαξίμου ως «σκόπιμες κωλυσιεργίες».

Η διαρροή του πρωθυπουργικού γραφείου το βράδυ της Τετάρτης είναι ενδεικτική της σφοδρής αντίδρασης της κυβέρνησης για το θρίλερ του Ελληνικού, αφού για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου πήρε τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ της επένδυσης με το νέο πλάνο κατόπιν επαναδιαπραγμάτευσης αλλά και κατά των χειρισμών του ΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ωστόσο, σχολίαζαν πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Ο πονοκέφαλος για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι μετά την Eldorado, η οποία αναδιπλώθηκε και συνεχίζει κανονικά την επενδυτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, αυτή τη φορά το Ελληνικό απειλεί να τορπιλίσει εκ νέου το θετικό οικονομικό και επενδυτικό μομέντουμ, με κίνδυνο να συμπαρασύρει και το σύνολο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πληροφορίες για εσπευσμένη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό και την ανάγκη να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν επιβεβαιώνονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ικανοποίηση για την υποχώρηση του ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, εν αναμονή της ένραξης της τρίτης αξιολόγησης, με ιδιαίτερα θετικό τρόπο υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου την υποχώηρηση του ΔΝΤ από το αίτημα για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σενάριο το οποίο είχε σκορπίσει κλίμα πανικού στις διεθνείς αγορές αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο, απειλώντας με τη φήμη και μόνο με αποσταθεροποίηση τις συστημικές τράπεζες.

Ως εκ τούτου, η συμβιβαστική διαρροή του Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ για «χρυσή τομή» στις θέσεις της ΕΚΤ για πρόωρα stress tests το Φλεβάρη, έδωσε τις απαιτούμενες «ανάσες» στο πρωθυπουργικό γραφείο και το οικονομικό επιτελείο, που συνεχίζει πλέον στη «γραμμή» που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο για άμεση ολοκλήρωση των 95 προαπαιτούμενων μέχρι το Νοέμβριο, ώστε να μην δοθούν «πατήματα» σε τυχόν… εμπρηστές που θέλουν να δημιουργήσουν νέες καθυστερήσεις σε ένα ούτως ή άλλως ρευστό σκηνικό λόγω της αναμονής σχηματισμού της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...