Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

NON PAPER ΣΥΡΙΖΑ για Ευρώπη και συγκυβερνητικό ανασχηματισμό

NON PAPER ΣΥΡΙΖΑ για Ευρώπη και συγκυβερνητικό ανασχηματισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρία σημεία έχει το NON PAPER του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στον Τύπο το απόγευμα της Τετάρτης. Στο πρώτο αναφέρεται στην εμπλοκή που έχει προκύψει με την εκλογή του Προέδρου της Κομισιόν, μετά την παρέμβαση – βέτο του Κάμερον κατά του Γιούνκερ. Στο δεύτερο κρίνει την απόφαση του ΚΚΕ να μην ενταχθεί σε καμιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο τρίτο αναφέρεται στον ανασχηματισμό της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρο το NON PAPER του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντηση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα πρώτο, μικρό αλλά απολύτως απαραίτητο βήμα ώστε οι διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνονται με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή με τρόπο που λαμβάνει υπόψη την εκπεφρασμένη βούληση των ευρωπαϊκών λαών. Η στρατηγική αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την στρατηγική που προκρίνει ο κ. Κάμερον όταν αξιώνει μια Ευρωπαϊκή Ένωση που χωρίς δημοκρατικές πολιτικές, διαδικασίες θα είναι απλώς το πεδίο εφαρμογής των γνωστών, καταστροφικών για τους λαούς, νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Η στρατηγική Κάμερον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη διότι μεταξύ άλλων συμβάλλει στην εμβάθυνση των διαλυτικών φαινομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς βαθαίνει το δημοκρατικό έλλειμμα. Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αντίθετα, συμβάλλει στον αναγκαίο εκδημοκρατισμό. Επιπλέον, η στρατηγική αυτή συμπληρώνεται από τη συστηματική και πολυεπίπεδη προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου ευρωπαϊκών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της αποδεδειγμένα αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας. Η σιγή ιχθύος του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου για τις διαδικασίες ανάδειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει την τυφλή υπακοή τους στην κ. Μέρκελ, τις οριστικές επιλογές της οποίας φαίνεται ότι οι ίδιοι αναμένουν για να τοποθετηθούν.

2. Η απόφαση του ΚΚΕ να μην συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του στην κοινοβουλευτική ομάδα της αριστεράς δείχνει ανάγλυφα το στρατηγικό αδιέξοδο των επιλογών της ηγεσίας του. Αντίθετα από τις θετικές στιγμές της ιστορίας του, οι επιλογές αυτές οδηγούν σήμερα το ΚΚΕ στον απόλυτο απομονωτισμό και μάλιστα σε μια περίοδο που εντείνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι αγώνες των εργαζομένων και της αριστεράς για ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής που καταστρέφει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

3. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα ότι έλαβε το μήνυμα της ευρωκάλπης. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αλλάζουν οι υπουργοί για να εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς πολιτική. Την πολιτική των αποδεδειγμένα καταστροφικών μνημονίων. Την πολιτική των ήδη ψηφισμένων μέτρων που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί (όπως πχ τη συνέχιση της μείωσης των συντάξεων, αρχίζοντας από τις επικουρικές και την κρατική εγγύηση από 1 Ιαν 15 μόνο της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ ή τη συνέχιση των μαζικών απολύσεων στον δημόσιο τομέα) την πολιτική των προαπαιτούμενων μέτρων για τις δύο επόμενες δόσεις (όπως πχ την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ, τους νόμους για τον αιγιαλό και για τα δάση, τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τις συντάξεις τους, τη συνέχιση της μείωσης των δαπανών για φαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ.) την πολιτική των δεσμεύσεων προς την τρόικα για περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων (πχ απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα) με ρητό στόχο την βουλγαροποίηση των μισθών, για περαιτέρω μείωση ακόμη και των κύριων συντάξεων με νέα αλλαγή των παραμέτρων συνταξιοδότησης, για συνέχιση της διάλυσης της παιδείας, για συνέχιση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ακόμη και κόντρα στις αποφάσεις του ΣτΕ όπως πχ στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, για συνέχιση της υπερφορολόγησης με επέκταση του χαρατσιού που ονομάζουν «εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης» και με σκληρά μέτρα είσπραξης φόρων από πολίτες που αδυνατούν να τους πληρώσουν, με νέες παρεμβάσεις για τα κόκκινα δάνεια σε βάρος των δανειοληπτών και των περιουσιών τους. Η συνέχιση της ίδια πολιτικής παρά την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία που σαφώς την καταδίκασε δεν είναι παρά εμβάθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν δίστασαν να προωθήσουν προκειμένου να εφαρμόσουν την αντικοινωνική πολιτική τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...