Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, πρέπει να τα επανεξετάσουμε όλα

Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, πρέπει να τα επανεξετάσουμε όλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ΣΥΡΙΖΑ,

Αιχμές για τη λειτουργία του κόμματός του άφησε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω Facebook για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ζητήματα του επικείμενου συνεδρίου “καθώς δεν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα”.

Ο κ. Κεδίκογλου προειδοποίησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται“, γεγονός που “ίσως αποτελέσει και το τέλος των ψευδαισθήσεων”.

Χαρακτήρισε “αποτυχία” το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την άποψη ότι στο συνέδριο θα πρέπει “να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ”.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο που ανάρτησε ο Σ. Κεδίκογλου στο Facebook:

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή πολλοί ρωτάτε τη γνώμη μου για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, και καθώς δεν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα ούτε είχα την ευκαιρία να εκφραστώ από άλλο μέσο ως τώρα, θα ήθελα να τοποθετηθώ για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω το ερώτημα.

Καταρχάς θεωρώ ότι με την παρούσα κατάσταση, αν δεν συμβούν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, για να μην καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες, κι οι εκλογές γίνουν σύντομα πριν τα όποια οικονομικά επιτεύγματα περάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτό βέβαια ίσως αποτελέσει και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Αντί όμως ν’ ασχοληθώ με το πόση δυναμική δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή πόσες ψήφους έχασε η ΝΔ, θα κοιτάξω το αποτέλεσμα του δικού μου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά μια αποτυχία. Όχι τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών, αλλά πάντως αποτυχία, καθώς χάσαμε 1 στους 3 ψηφοφόρους μας. Και σκεφτείτε ότι το κλίμα σε επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ακόμη πιο πολωμένο και δύσκολο. Οι συγκρίσεις πρέπει πάντα να γίνονται με ποσοστά εκλογών κι όχι με ποσοστά δημοσκοπήσεων.

Ξέρω επίσης από την επαφή μου μαζί σας ότι αυτό που σας κράτησε ήταν κυρίως οι δεσμοί με τη δημοκρατική παράταξη κι ότι η ψήφος σας ήταν ψήφος μιας τελευταίας ευκαιρίας για ν’ αλλάξουμε πολλά. Συχνά μου θύμιζε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια». Είναι διαφορετικό ένα ενθουσιώδες 8% από ένα 8% βαθέως προβληματισμού. Το συνέδριο που θα γίνει δε θα πρέπει να είναι συνέδριο πανηγυρικής επιβεβαίωσης του πόσο καλοί είμαστε, προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε κομματικών μηχανισμών αποκομμένων από την κοινωνία. Θα πρέπει ν’ ακουστεί αυθεντικά η φωνή της βάσης. Θα πρέπει να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ.

Αν δεν το κάνουμε τώρα, τότε πότε; Πήγαμε από το 45% στο 12% κι από εκεί στο 8%. Θα περιμένουμε την οριστική μας εξαέρωση; Λέω αυτές τις σκέψεις γιατί αισθάνομαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το μήνυμα που απ’ όλες τις επαφές μας προκύπτει, γιατί πάνω απ’ όλα μετράει η μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης και η συνείδησή μου.

Ο αγώνας για τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά συνεχίζεται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...