Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξωγήινα “τραύματα” στη ΝΔ – Ο Μητσοτάκης βαθαίνει τα ρήγματα

Εξωγήινα “τραύματα” στη ΝΔ – Ο Μητσοτάκης βαθαίνει τα ρήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αφήσει γοργά πίσω της τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και να επουλώσει τα εσωκομματικά τραύματα που αυτή δημιούργησε επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με ευρεία πλειοψηφία 171 βουλευτών.

Διότι μπορεί από τη ΝΔ να διέρρεαν πως η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτή την ψηφοφορία καθώς το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους, ωστόσο αυτό που αποσιωπούσαν ήταν ότι μονάχα το άρθρο 3 πέρασε με λιγότερες.

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ μετά την ψηφοφορία έκαναν λόγο για “κυβέρνηση σε αποδρομή που έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός”.

Η πραγματικότητα ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ απέχει παρασάγγας. Ο προβληματισμός στην Πειραιώς είναι έκδηλος, δεδομένου ότι ναυάγησε ακόμη μία προσπάθεια “προβοκάτσιας” σε βάρος του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για “συστάσεις” να καταψηφίσει για να πέσει η κυβέρνηση.

Το κλίμα ωστόσο δεν είναι επιβαρυμένο τόσο από το γεγονός ότι η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη από τη χθεσινή δοκιμασία, όσο από το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία ακόμη φορά έβγλαε την εικόνα του συντηρητισμού, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσάπτει χαρακτηρισμούς όπως “σκοταδισμός” και “Μεσαίωνας”.

Η αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον Ιούλιο δεσμευόταν για επί της αρχής στήριξη στο νομοσχέδιο, όταν συναντούσε εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και η διολίσθησή του στο “όχι” που ζητούσε η πτέρυγα της σκληρής Δεξιάς πέριξ του Άδωνι Γεωργιάδη, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό της Πειραιώς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο έτερος Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης και η καραμανλική πτέρυγα είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της υπερψήφισης, βλέποντας ωστόσο τον Πρόεδρο της ΝΔ να κατρακυλάει εκ νέου στη γραμμή που υπαγορεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ακυρώνοντας έστω και επικοινωνιακά την όποια προσπάθεια “κουρέματος” του με την παραχώρηση του χαρτοφυλακίου της Άμυνας στον Βασίλη Κικίλια.

Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν και δε βγήκε εκτός κομματικής γραμμής, υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι “και οικονομικά και κοινωνικά φιλελεύθερη”, απευθύνοντας τις αιχμές του προς την πτέρυγα της σαμαρικής Δεξιάς.

Την ίδια ώρα έντονο πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει οι επαφές… τρίτου τύπου που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αναφορά του σε εξωγήινους στο Λυκαβυττό, δεδομένου ότι αντί η σημερινή ατζέντα να είναι οι τριγμοί που ένοιωσε το Μαξίμου από το δικαιωματικό νομοσχέδιο, είναι ο νέος κοινοβουλευτικός διασυρμός του Αρχηγού της ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα, που κατάφερε και να περάσει ένα αριστερό νομοσχέδιο με έντονη κοινωνική επίδραση και να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επικεφαλής ενός υβριδίου νεοφιλελευθερισμού όσον αφορά στην οικονομία και την αγορά εργασίας και ακροδεξιάς όσον αφορά στο κοινωνικό πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...