Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσακαλώτος: Tο μέλλον της Ευρώπης σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Tσακαλώτος: Tο μέλλον της Ευρώπης σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να σχετίζεται με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του στο Elliott School of International Affairs, του Πανεπιστήμιου George Washington στις ΗΠΑ.

“Η δέσμευση για δημοκρατικές και αξιόπιστες διαδικασίες πρέπει να αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση της νέας αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, προκειμένου οι πολίτες να συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Να υπάρχει, δηλαδή, κοινωνική λογοδοσία ως προς τους στόχους, συμμετοχή των πολιτών προκειμένου να μην αποξενώνονται από τις διαδικασίες και να μην ενισχύονται οι φυγόκεντρες, λαϊκιστικές δυνάμεις”.

Αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία της διάλεξης για το μέλλον της Ευρώπης («Where is Europe Going?»), που έδωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Elliott School of International Affairs, του Πανεπιστήμιου George Washington στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να σχετίζεται με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, καθώς και στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν διάφορες πτυχές της νέας αρχιτεκτονικής, όπως η νομισματική πολιτική (στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, QE), η δημοσιονομική πολιτική και η λειτουργία του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού ως αυτόματου σταθεροποιητή, αλλά κυρίως το κοινωνικό «αποτύπωμα» που θα πρέπει να έχουν.

Στόχος αυτής της συζήτησης ήταν να προσεγγιστούν και οι μηχανισμοί που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, έγινε ειδική μνεία στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως των λεπτομερειών της κάθε λύσης, ένα είναι σίγουρο: οι λύσεις που θα προκριθούν θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι υπόκεινται σε αυστηρότερο δημοκρατικό έλεγχο που θα διασφαλίζει και τη νομιμοποίησή τους απέναντι στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...