Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος για Ηριάννα: Το κύρος της Δικαιοσύνης πρέπει να περιφρουρείται και από καλές δικαστικές αποφάσεις

Κατρούγκαλος για Ηριάννα: Το κύρος της Δικαιοσύνης πρέπει να περιφρουρείται και από καλές δικαστικές αποφάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Υπάρχουν δικονομικοί κανόνες που συναρτώνται στενά με το κράτος Δικαίου, ο βασικότερος από τους οποίους είναι το τεκμήριο αθωότητας, που για να καμφθεί πρέπει να υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις» δήλωσε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου αναστολών, το οποιο απέρριψε για δεύτερη φορά την αίτηση αναστολής της έκτισης ποινής των κατηγορουμένων Ηριάννας Β.Λ. και Περικλή Μ., ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για απόφαση που αφήνει πικρή γεύση: «Δεν πρέπει να μιλάει πολύ η εκτελεστική εξουσία για τη δικαστική, να μη δίνει την εντύπωση ότι θέλουμε να χειραγωγήσουμε τους δικαστές.

Αυτό που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι το αυτονόητο, ότι και για τις καλές και για τις κακές αποφάσεις η ευθύνη είναι πάντοτε στους ώμους του δικαστή, γι αυτό και είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς δικαστής.

Κάθε απόφαση -και για το καλό και για το κακό- έχει τις συνέπειές της στο κύρος της Δικαιοσύνης, που όλοι πρέπει να το περιφρουρούμε, αλλά πρέπει να περιφρουρείται επίσης και από καλές δικαστικές αποφάσεις, γιατί εκεί ουσιαστικά έγκειται η καρδιά της νομιμοποίησης της δικαστικής εξουσίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...