Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας σχολίασε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη».

Αφού ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «άδειο κοστούμι» την έξοδο από τα μνημόνια, προφανώς προτείνει να καθίσουμε μέσα σε αυτά και να είναι και μόνιμο το «κοστούμι».

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα ψωνίσει κοστουμάκι από τον κ. Μητσοτάκη».

Τι είπε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα, σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «μύθο» ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε την Ελλάδα μια φτωχοποιημένη χώρα, την οποία δέσμευσε με μεγάλα πλεονάσματα, προσθέτοντας πως θα είχαμε βγει από τα μνημόνια το 2015, αν κάποιοι – όπως είπε – δεν έριχναν την κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός μετά από μια επιδρομή φόρων «έχει το θράσος να πανηγυρίζει επειδή θα επιστρέψει λίγα χρήματα σε κάποιους».

«Η κυβέρνηση με τους γνωστούς χαλαρούς ρυθμούς τρέχει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Ακόμη και αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 3ο μνημόνιο, από 1/1/2019 ξεκινά ένα νέο μνημόνιο με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και μειώσεις στο αφορολόγητο. Είναι τα μέτρα Τσίπρα – Καμμένου. Τα μέτρα που εξοντώνουν ακόμη περισσότερο τους αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 υπογράμμισε πως είναι αναγκαία, διότι το αξιόμαχο ων Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για το θέμα, ενώ αναρωτήθηκε «πόσο θα είναι το ύψος της δαπάνης, 2,4 δις που λέει ο Τραμπ ή 1,1 δις όπως μας λένε Τσίπρας – Καμμένος, πόσα αεροσκάφη αφορά, πότε θα παραδοθούν και ποιοι θα είναι οι όροι αποπληρωμής». Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε πως το κόμμα του δεν θα δεχθεί αποφάσεις που δεν λαμβάνονται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως ήταν μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας, η οποία «χάθηκε», όπως είπε. «Καλέσαμε με υπευθυνότητα και παρρησία τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει μία ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα λόγω της αστάθειας της περιοχής ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους.

Να διασφαλίσει μία επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας, να δώσει έμφαση στην προσέλκυση συγκεκριμένων επενδύσεων, να πετύχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε εθνικά ζητήματα και να αξιοποιήσει τη δύναμη και την επιρροή της ομογένειας. Τι έκανε για όλα αυτά;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ουσιαστικά τίποτα με εξαίρεση κάποιες ωραίες φωτογραφίες και λόγια διπλωματικής αβρότητας. Δεν ελήφθη καμία απόφαση που ν΄ αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...