Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη για “εκτόξευση” η ΝΔ: Ακονίζουν τα μαχαίρια όλοι και στη μέση ο Κυριάκος

Έτοιμη για “εκτόξευση” η ΝΔ: Ακονίζουν τα μαχαίρια όλοι και στη μέση ο Κυριάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τροχιά γενικευμένης εσωκομματικής σύγκρουσης κινείται η Νέα Δημοκρατία, με τα γαλάζια στρατόπεδα να ετοιμάζει τις κινήσεις της στη σκακιέρα της ΝΔ δεδομένου ότι η συγκολλητική ουσία της αναμονής της εξουσίας δεν υπάρχει πλέον, αφού έχει εκλείψει η προσδοκία για πρόωρες εκλογές.

Η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα για χατίρι του Άδωνι Γεωργιάδη έχει σαφείς προεκτάσεις που καταλήγουν στο καραμανλικό στρατόπεδο που αναζητά βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Και τούτο διότι η Κατερίνα Παπακώστα εξέφραζε πολλές φορές απόψεις που συμμερίζονται μετριοπαθείς φιλελεύθεροι, κεντροδεξιοί, καθώς και “καραμανλικοί”, σχετικά με την ανάγκη να σταματήσει η “δομική” αντιπολίτευση, αλλά και το διαρκές αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Σημειωτέον, πάντως, πως ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να πάρει πάνω του τη διαγραφή της κ. Παπακώστα, αφού υπήρξε ειδική διαρροή από το Μοσχάτο, σύμφωνα με την οποία η βουλευτής τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατόπιν “προσωπικής απόφασης του προέδρου”.

Παράλληλα, “γαλάζια” στελέχη ισχυρίζονταν ότι αν η Κατ. Παπακώστα διαφωνούσε με κάτι, θα μπορούσε, “μερικές ώρες νωρίτερα από τη συζήτηση στη Βουλή, να πει τις σκέψεις της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα” -παρ’ ότι προφανώς και δεν μπορούσε να γνωρίζει νωρίτερα η βουλευτής την προσωπική αντιπαράθεση Π. Καμμένου – Άδ. Γεωργιάδη που ξέσπασε στη Βουλή λίγες ώρες αργότερα. “Μόνη της προκάλεσε τη διαγραφή της η κ. Παπακώστα”, σχολίασε και ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κ. Τσιάρας, μιλώντας στον ρ/σ “24/7” και κάνοντας λόγο για “κατ’ επανάληψη ατυχείς δηλώσεις” της.

Αναβρασμός

Σημειωτέον ότι, όπως σχολίαζαν χθες “γαλάζιοι” βουλευτές, η απόφαση διαγραφής της Κατ. Παπακώστα ουσιαστικά ακύρωσε το προχθεσινό… άνοιγμα του Κυρ. Μητσοτάκη στους βουλευτές του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Γιώργου Μελιγκώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις και επιφυλάξεις για τη “γραμμή” του κόμματος, αλλά και για τη μη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και χάραξης της κεντρικής πολιτικής της Ν.Δ.

Παράλληλα, ουκ ολίγα ακούστηκαν και για την επιχειρούμενη “ανανέωση” του κόμματος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, άλλωστε, κατά την ομιλία του προηγουμένως, είχε προσπαθήσει -ανεπιτυχώς, όπως αποδείχθηκε- να προλάβει αυτές τις αντιδράσεις, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους βουλευτές του: “Η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα, πόσο μάλλον για τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Τολμώ να πω ότι μπορεί να αποτελεί μέχρι και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης”, είχε τονίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Θέμα Σαμαρά από Αυγενάκη

Ταυτοχρόνως, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε υποχρεωθεί να προβεί και σε εγκωμιαστικές αναφορές για τον Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να κλείσει άλλο ένα μέτωπο, που άνοιξε από συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος στο “Κρήτη TV” Λευτ. Αυγενάκη, ο οποίος για τις εκλογές του 2015 έλεγε πως ο κόσμος “μεταξύ του γιαλαντζί και του γνήσιου λαϊκιστή, επέλεξε τον γνησιότατο λαϊκιστή Αλ. Τσίπρα”.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Σαμαρά, παρ’ ότι ο Λευτ. Αυγενάκης επιχείρησε μετά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αποδίδοντας σε “ορισμένους υπουργούς” τον “λαϊκισμό”.

«Αναίτια και ανυπαίτια»

Πάντως, την ώρα που πολλοί “γαλάζιοι” αντιμετώπιζαν με καχυποψία την απόφαση Μητσοτάκη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Κατ. Παπακώστα, η ίδια φρόντιζε, με τη δήλωση – αντίδρασή της να υποδηλώσει την πολιτική της καταγωγή, με αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος Κων. Καραμανλή.

“Ως πολιτικός, είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Ν.Δ. από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μια κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον άνθρωπο”, υπογράμμισε η κ. Παπακώστα.

Μάλιστα, αντιδρώντας στην απόφαση Μητσοτάκη, τόνισε πως “ο κοινοβουλευτικός της λόγος διατρέχεται από το μέτρο και τη μετριοπάθεια” και χαρακτήρισε “αναίτια” και “ανυπαίτια” την απόφαση διαγραφής της.

“Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους”, κατέληξε η κ. Παπακώστα.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Η Ν.Δ. γίνεται ΛΑ.Ο.Σ.

Η διαγραφή της κ. Παπακώστα προκάλεσε και την αντίδραση του Π. Καμμένου, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει για ποιον λόγο είχε καλέσει τη βουλευτή να συμμετάσχει στην επιτροπή για τα ΑμΕΑ. “Διέγραψε μια μητέρα ΑΜΕΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα, υποτασσόμενος στα συμφέροντα”, έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο Twitter, αναφερόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, οι ΑΝ.ΕΛΛ., με ανακοίνωσή τους, εξηγούσαν ότι ο Π. Καμμένος πρότεινε στην κ. Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και της βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή”. “Δεν περιμέναμε στον βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Ν.Δ. σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του”, υπογράμμισε το κόμμα του Π. Καμμένου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...