Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας “χτυπά” Μητσοτάκη με Αυγενάκη και οικονομία – Η νέα παγίδα

Ο Τσίπρας “χτυπά” Μητσοτάκη με Αυγενάκη και οικονομία – Η νέα παγίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διπλό ταμπλό χαράσσει την πολιτική αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, προσδοκώντας αφενός να αποδομήσει και το τελευταίο αντιπολιτευτικό οχυρό της ΝΔ, αυτό της “ανομίας” και αφετέρου να καταστήσει σαφές πως όχι μόνο η κυβέρνηση επιτυγχάνει τους στόχους και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά υπάρχει σαφής κοινωνική μέριμνα, με το υπερπλεόνασμα που θα διανεμειθεί να φθάνει πλέον το δυσθεώρητο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.

Η σιγή ασυρμάτου που έχει σημάνει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις περί συναλλαγών του στενού του συνεργάτη, Λευτέρη Αυγενάκη με κύκλωμα εκβιαστών και λαθρεμπόρων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ηρώδου Αττικού να γυρίσει μπούμερανγκ την επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για “την έξαρση της εγκληματικότητας και της ανομίας” την ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση για το επίμαχο ρεπορτάζ του Documento, ούτε έχει σηκώσει το γάντι στα όσα καταγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να έχει απομείνει επί της ουσίας μόνος του να υπερασπίζεται εαυτόν μέσω προσφυγής στη Δικαιοσύνη – αλλά χωρίς δημόσιες απαντήσεις.

Για αυτόν τον λόγο και ουδείς είναι διατεθειμένος να αφήσει το θέμα να υποβαθμιστεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι στον πολύ στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μελλοντικές περαιτέρω αποκαλύψεις για τη δράση του.

Στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθεί το Μέγαρο Μαξίμου, αξιοποιώντας την αμηχανία της Πειραιώς και καλώντας τον κ. Μητσοτάκη “να αφήσει την πολιτική σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη”, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς”.

Με όπλο την οικονομία και την υπεραπόδοση

Την ίδια ώρα στο επίπεδο της οικονομίας, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση τόσο για το υπερπλεόνασμα, που αγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ και το οποίο θα αποφασιστεί τον Νοέμβριο πώς θα διατεθεί και σε ποιες κοινωνικές ομάδες, όσο και για το γεγονός ότι η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση έκλεισε θετικά και με σαφή πρόθεση από την πλευρά των θεσμών να μην υπάρξουν “εκπλήξεις”. Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε χθες και η Κομισιόν, που τόνισε πως στόχος παραμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη θετική πορεία στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας πως “το σχέδιό μας αποδίδει” και πως “η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν επιφυλακτικοί στο παρελθόν οφείλουν να το αναγνωρίσουν”.

Στην ίδια γραμμή κρούσης, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση και τόνισε πως η ΝΔ τελεί σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς “παραμένει η μόνη που δεν μπορεί να κατανοήσει πως οπαρά το αυστηρό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία του 2015, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης βγαίνει και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται”.

Τούτων δοθέντων, το επόμενο “χαρτί” που θα ανασύρει το προσεχές διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι άλλο από τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. “Θα συρθεί πάλι πίσω από την έξαλλη αντιπολίτευση του Αντιπροέδρου του και θα το καταψηφίσει ή θα το υπερψηφίσει, επιβεβαιώνοντας πως η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει;” διερωτώντας κορυφαίος υπουργός μιλώντας στο TRIBUNE, δίνοντας τον τόνο για τη νέα παγίδα που στήνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...