Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Aφήνουμε πίσω την περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης

Τσίπρας: Aφήνουμε πίσω την περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει σταδιακά πίσω της μια σκληρή περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης και βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που πραγματοποιείται από 1 έως 3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων,

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει ήδη περάσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη φάση της ανάκαμψης κάτι που όπως εξήγησε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικευμένης ανασυγκρότησης δυνάμεων όσον αφορά την παραγωγή, ενισχύοντας παραδοσιακές μορφές της, αλλά παράλληλα ανοίγοντας και δρόμους για την ανάπτυξη και νέων μορφών «καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτοφανή οπισθοχώρηση που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης».

«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους ικανούς και δημιουργικούς, σε ανθρώπους με φαντασία και πείσμα, σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω στα χρόνια της κρίσης, αλλά βρήκαν το δρόμο να δημιουργήσουν επιχειρηματικά εγχειρήματα οικονομικά βιώσιμα, αλλά και κοινωνικά ωφέλημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Πρώτη Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

«Πριν από λίγες μέρες, επισκέφθηκα στο Σικάγο ένα αντίστοιχο ΧΑΠ και ένοιωσα υπερήφανος που έχουμε ένα τέτοιο στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως συμπληρώνεται κι ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου που αυτή η κυβέρνηση εισήγαγε και που έγινε αποδεκτός με μεγάλη πλειοψηφία όχι μόνο από το κοινοβούλιο, αλλά και από την πλειονοτητα των ανθρώπων που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο και έχουν θεσμική υπόσταση.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά το πιο σπουδαίο είναι να δώσουμε χώρο μεταξύ των φορέων να ανταλλάξουν ιδέες, να εκπαιδευτούν μαζί και γιατί όχι να συνεργαστούν οικονομικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα στην έναρξη αυτής της Έκθεσης, να αναφερθώ στους θεμελιώδεις λόγους που για πρώτη φορά στα χρονικά, μια κυβέρνηση αποφασίζει να δείξει τόσο ενδιαφέρον και επιμονή, για την ενίσχυση του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής.

“Βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικευμένης ανασυγκρότησης δυνάμεων”

Παρατήρησε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικευμένης ανασυγκρότησης δυνάμεων όσον αφορά την παραγωγή, ενισχύοντας παραδοσιακές μορφές της, αλλά παράλληλα ανοίγοντας και δρόμους για την ανάπτυξη και νέων μορφών.

Καλύπτουμε την πρωτοφανή οπισθοχώρηση που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης.Το βασικό μας μέλημα είναι πρώτον να μη επιστρέψουμε στο ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση και να απελευθερώσουμε δυνάμεις γιατί δεν μπορείς να χτίσεις το καινούργιο με τα υλικά του παλιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...