Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Για πρώτη φορά μετά το 2011 βρισκόμαστε κάτω από το 1 εκατ. ανέργων

Τζανακόπουλος: Για πρώτη φορά μετά το 2011 βρισκόμαστε κάτω από το 1 εκατ. ανέργων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Διαμορφώνεται η εικόνα μιας οικονομίας, που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει» δήλωσε από την Καλαμάτα την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως «βαδίζουμε με συντεταγμένο τρόπο προς το τέλος της σκληρής περιόδου των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».

«Η χώρα πατάει γερά στα πόδια της, η οικονομία ανακάμπτει και παίρνουν απτή μορφή τα αποτελέσματα της στρατηγικής την οποία περιγράψαμε στον ελληνικό λαό, την ενέκρινε στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 και εφεξής υλοποιούμε. Αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη. Ένα εγχείρημα με δυσκολίες που δεν συνάντησε καμία άλλη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως «οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των δανειστών ήταν η παρακαταθήκη του success story που παρέδωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση με σκληρή και επίμονη προσπάθεια αντιμετώπισε την κοινωνική ερήμωση, τη φτώχεια, την έκρηξη της ανεργίας, τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας «και σήμερα είμαστε εδώ, με τη χώρα να βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της». Αναφέρθηκε στους οικονομικούς δείκτες, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους η χώρα θα «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 2%, ενώ υπογράμμισε πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση. “Για πρώτη φορά μετά το 2011, βρισκόμαστε κάτω από το 1 εκατομμύριο ανέργων” επεσήμανε είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Η χώρα ανέκτησε, σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβαση της στις αγορές χρήματος και μάλιστα με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα Σαμαρά το 2014» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ είπε πως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας .

«Διαμορφώνεται, με λίγα λόγια, η εικόνα μιας οικονομίας που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει. Και δεν θυμίζει πλέον μια χώρα σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που φυτοζωεί, αναπαράγοντας την οικονομική καχεξία και τη δυσπραγία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είναι τώρα η στιγμή που διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χτίσουμε το νέο με τα φθαρμένα υλικά» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Περιέγραψε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης το νέο παραγωγικό μοντέλο και την ανάκτηση της εργασίας. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως ο στόχος καταπολέμησης της ανεργίας είναι διττός: «Από τη μία, η ανεργία πρέπει να μειώνεται από την άλλη θα πρέπει να περιορίζεται η ανακύκλωση της» είπε μεταξύ άλλων και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μέσω του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που ακολούθησαν, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, απορύθμισαν την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Ο Σαμαράς ξανά απέναντι στον Μητσοτάκη – Αυτή τη φορά για τον γάμο ομόφυλων (βίντεο)

Καλαμάτα: Θρήνος για τον 40χρονο επισμηναγό – Έρευνες για τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...