Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας “ποντάρει” σε αυτογκόλ Μητσοτάκη με την offshore της Μαρέβας

Ο Τσίπρας “ποντάρει” σε αυτογκόλ Μητσοτάκη με την offshore της Μαρέβας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είναι δυνατόν να βάλει και αυτό το αυτογκόλ”; Λίγο πολύ αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την… απειλή του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω “παράθυρο” που άφησε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “ομολογία ήττας” και “επιβεβαίωση του νέου αδιεξόδου του κ. Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του” θα είναι τυχόν πρόταση μομφής εναντίον του Π. Καμμένου.

“Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος”, είναι το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Στην Ηρώδου Αττικού περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας πως μετά την ανομία, τον Κουφοντίνα και το “σκάνδαλο” του Πάνου Καμμένου, η Πειραιώς αναζητά νέο προπέτασμα καπνού για να αποπροσανατολίσει την ατζέντα και την κοινή γνώμη για το “σκάνδαλο μεγατόνων”, όπως το ονομάζουν, της offshore της κας Μαρέβας Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι.

Πέραν τούτου, από όλες τις κοινοβουλευτικές εμφανίσεις και διαξιφισμούς Τσίπρα – Μητσοτάκη, έχει καταστεί σαφής τόσο η αδιαμφισβήτητη – ακόμα και από στελέχη της ΝΔ – ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα, όπως επιβεβαιώθηκε και την περασμένη Παρασκευή στη συζήτηση για την ανομία και το βατερλό της ΝΔ, όσο και το γεγονός ότι το Μαξίμου θέλει εί δυνατόν σε… καθημερινή βάση να φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, όπως είναι φυσικό, κανείς στο κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα να πέσει κάτω, δεδομένου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πολιτικών και ηθικών απαντήσεων από την πλευρά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του στην Καλαμάτα για τη μεταμνημονιακή εποχή και την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε λάβρος κατά του κ. Μητσοτάκη, οποίος όπως τόνισε, όσο πολλαπλασιάζονται σκάνδαλα τύπου Αυγενάκη, Siemens και offshore, τόσο θα αναζητά διέξοδο διαφυγής. Επανέλαβε ωστόσο σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους πως ο Πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να απαντήσει για το ηθικό και πολιτικό σκέλος του σκανδάλου, αφήνοντας το οποίο νομικό να εξεταστεί από τις αρμόδιες Αρχές και τη Δικαιοσύνη, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε αυτή τη λογική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως πρέπει να απαντηθεί από που προήλθαν τα χρήματα που βρίσκονται στην offshore της κας Μητσοτάκη και ποια η δραστηριότητα της εταιρίας, ερωτήματα τα οποία δεν απαντά η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αρκούμενος να δηλώσει πως πρόκειται για νόμιμη εταιρία, ωσάν να αγνοεί πως όλες οι εταιρίες είναι νόμιμες, οι δραστηριότητές τους μπορεί ωστόσο να μην είναι…

Και φυσικά, διόλου τυχαία δεν θεωρείται η υπόσχεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη διά στόματος Τζανακόπουλου πως “οι αποκαλύψεις για τις offshore των Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά, μία μία”…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...