Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας βγάζει… κυβέρνηση στη Γερμανία – Τι είπε με τον Σουλτς

Πώς ο Τσίπρας βγάζει… κυβέρνηση στη Γερμανία – Τι είπε με τον Σουλτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε… μπαράζ διεθνών επαφών άνευ προηγουμένου έχει επιδοθεί ολόκληρη την ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκτός από τις συναντήσεις με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Εμανουέλ Μακρόν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τα όσα είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τη Σοσιαλδημοκρατία και την προοπτική της κυβερνησιμότητας στη Γερμανία, σε συνδυασμό με τα όσα είπε στη συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ χθες το βράδυ αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή Αριστερά, επιβεβαιώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εντείνει τις πιέσεις, αποσκοπώντας τόσο σε κέρδη αναφορικά με την έγκαιρη αξιολόγηση και τερματισμό του προγράμματος, όσο όμως και σε πολιτικά ωφέλη από την ενίσχυση της προοδευτικής ατζέντας από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με ό,τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στην ελληνική Κεντροαριστερά…

Κατά τη διάρκεια της συμομιλίας που βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρον αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Ο ΠΘ αφού εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμενης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενοψη μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενεθάρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

“Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν ειναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μαχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών.

Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετυχεις, είναι ίσως μα ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…”, φέρεται να του είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος λίγο αργότερα, εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που είχε ήδη ξεκινήσει μέχρι να μεταβεί από το Παρίσι και τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, παρακάθισε δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ η οποία τον συνεχάρη για τη διπλή βράβευσή του.

Συμφωνία για ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για το θέμα της εκπόνησης ενός πενταετούς σχεδίου κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συζήτησαν, επίσης, την πορεία προς την τρίτη αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της καθώς και η κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σε επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων συμφώνησαν Τσίπρας – Μακρόν

Ολοκληρώθηκε το πρόγευμα εργασίας του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρηματικών κολοσσών, στο πλαίσιο της βράβευσής του από το κλειστό κλαμπ της πολιτικής Επιθεώρησης Politique Internationale, ενώ ακολούθησε και γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρήσεων και επενδυτών που ενδιαφέρονται για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας-Γιούνκερ: Επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018
Σε επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων συμφώνησαν Τσίπρας – Μακρόν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Berliner Zeitung: Ο Βαρουφάκης μηνύει τη Γερμανία για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Η Γερμανία τώρα κατασκοπεύει και τον κορυφαίο κατάσκοπό της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...