Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βούτσης “άδειασε” τον Φίλη κανονικά: “Ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι”

Ο Βούτσης “άδειασε” τον Φίλη κανονικά: “Ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του έτους ή έστω στις πρώτες μέρες του Γενάρη, αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας παράλληλα πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους περνάει και από τις εξελίξεις στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει «προκλητική και ακατανόητη» την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ. κατηγορώντας τον για «πρωτοφανή άρνηση» να επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα.

Μιλά για «αδικαιολόγητη αντιμετώπιση» καταλογίζοντας ουσιαστικά στη Ν.Δ. αλλαγή στάσης 24 ώρες μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων και δηλώνει «κατάπληκτος από τον τρόπο και την ελαφρότητα» ορισμένων παραγόντων του κόμματος απέναντι στο πρόσωπο του και προς τη Βουλή.

«Κατά τη γνώμη μου είναι προκλητική και ακατανόητη αυτή η δήλωση, αυτό το δελτίο Τύπου της Ν.Δ..

»Αν θέλετε, το εκλαμβάνω και το εισπράττω και προσωπικά, με την έννοια πως είναι η τρίτη φορά από το καλοκαίρι και ύστερα, που η Ν.Δ., με δελτία Τύπου ή με ανακοινώσεις, καταφέρεται εναντίον μου.

»Πλην όμως για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει καμία δικαιολογητική βάση.

»Τουλάχιστον 40 ώρες μετά από το συμβάν και 24 ώρες μετά από τη Διάσκεψη των Προέδρων, να αλλάζει θέση η αξιωματική αντιπολίτευση και όπως λέγανε εφημερίδες του ευρύτερου χώρου της την ίδια μέρα, να στρέφεται εναντίον μου για κακή λειτουργία στο θέμα των απορρήτων των εγγράφων.

»Δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο επισήμως από το κόμμα τη στιγμή που ήξεραν πάρα πολύ καλά το τι είχε συμβεί» αναφέρει.

Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της Ν.Δ. προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βούτσης σημειώνει πως «η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει ό,τι νομίζει για να κάνει καλύτερα το έργο της».

Προσθέτει επίσης πως «το ίδιο κάνουν και, ευρύτερα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο λόγο για τα τεκταινόμενα».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βούτσης απαντά:

«Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσω μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ’ αυτήν την άποψη».

Συμπληρώνει τέλος ότι «η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο» και πως «η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...