Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα βλήματα… εξοστρακίστηκαν – Αντεπίθεση Τσίπρα για το ρόλο Σφακιανάκη και φοροδιαφυγή

Τα βλήματα… εξοστρακίστηκαν – Αντεπίθεση Τσίπρα για το ρόλο Σφακιανάκη και φοροδιαφυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μπούμερανγκ εξελίχθηκε για τη ΝΔ η χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει για Καμμένο και να βρίσκει μπροστά του έναν περίεργο ενδιάμεσο ονόματι Σφακιανάκη.

Η αποκάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα πως η “σαουδάραβες αξιωματικοί” ήταν τελικά ένας Έλληνας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο Τζον Σφακιανάκης, καθιστά τη ΝΔ υπόλογη για την άκριτη υιοθέτηση των καταγγελιών του, με το Μέγαρο Μαξίμου να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που ήθελαν να χαλάσει η συμφωνία προς ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Και φαντάζεστε ότι η πηγή ήταν κάποιος Σαουδάραβας, υπουργός, πρίγκηπας, έστω πριγκηπόπουλο. Η πηγή ήταν ο κ.Ζορζ Σφακιανάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης!” αποκάλυψε ο κ.Τσίπρας.

Όπως αποκαλύφθηκε από τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπαδόπουλος, καταγγελθέντας ως μεσαζοντας που τελικά επιβεβαιώθηκε πως είναι νόμιμος και πληρεξούσιος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, μόνο άγνωστος δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία, αφού έχει κάνει δουλειές από το 1991.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής ανάγνωσης της σκανδαλολογίας της ΝΔ, η οποία όπως τόνισε επιβάλλεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη από μιντιακά συμφέροντα όπως “τον κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη” και τον “κομιστή”. “Νομίζετε ότι πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους και τους μηχανισμούς της παραεξουσίας;” ρώτησε τη γαλάζια πτέρυγα ο κ. Τσίπρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζουν ότι η διαπλοκή και τα σκάνδαλα είναι εμπωτισμένα στο γενετικό υλικό της συντηρητικής παράταξης και με τον κουρναχτό σκανδάλου που επιχειρούν να δημιουργήσουν, στοχεύουν σε μία άτυπη εξομοίωση στα μάτια των πολιτών.

Όχι δηλαδή ότι η ΝΔ είναι “καθαρή” αλλά όχι και η σημερινή κυβέρνηση “είναι μία από τα ίδια”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων και στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της πρωτολογίας του Πρωθυπουργού σημείωνε πως «αποκαλύφθηκε η σκευωρία του κ. Μητσοτάκη», ενώ παρέθετε συγκεκριμένα ερωτήματα επικεντρωμένα στην αποκάλυψη του ενδιάμεσου που υπό το πέπλο μυστηρίου των “σαουδαράβων” ζητούσε μικρότερο τίμημα δηλαδή λιγότερα έσοδα για το Δημόσιο.

– Ποιανού τις θέσεις υιοθέτησε πλήρως η ΝΔ;

– Για ποια συμφέροντα εργάζεται;

– Θα απαντήσει γιατί το έκανε;

– Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τα ψέματά του;

Και πάλι Μαρέβα στη μέση

Την ίδια ώρα η αποκάλυψη του ρόλου του Τζον Σφακιανάκη έφερε αίφνης στο προσκήνιο εκ νέου τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Και τούτο διότι όπως επιβεβαιώνεται από το επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Σφακιανάκης είναι και μέλος του ιδρύματος Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ενώ η κα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι ιδρύτρια και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Endeavor, πρόκειται για έναν «διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως».

Η ιστορία του Endeavor Greece

Μία απλή αναζήτηση ωστόσο στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως το παράρτημα της Endeavor στην Ελλάδα, όπως έχουν αποκαλύψει τα Επίκαιρα στο παρελθόν, στεγάζεται στην πρώην έδρα της την MG Capital Advisors, στην οποία η σύζυγος Μητσοτάκη ήταν συνέταιρος με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Τα Επίκαιρα ανέφεραν στο ρεπορτάζ τους πως «η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα, που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ευρέως κυρίως σε lifestyle στήλες και sites. Στο ΦΕΚ, βέβαια, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, όπου ανακοινώνεται η σύσταση της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας, υπάρχουν σημαντικότερες λεπτομέρειες για όσους δεν ασχολούνται με τη lifestyle πλευρά της ζωής. «Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης». Για την επίτευξη αυτού του σκοπού μπορούσε, μάλιστα, να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίστηκε στα 60.000 ευρώ, με 10.000 ονομαστικές μετοχές αξίας 6 ευρώ η καθεμία. Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι».

Στην ίδια διεύθυνση της Ηροδότου και με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό είναι εγκαταστημένη η επίσης συμβουλευτική εταιρεία Endeavor Greece, την οποία ίδρυσε η κυρία Γκραμπόφσκι τον Σεπτέμβριο του 2012 και η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Αντεπίθεση με φοροδιαφυγή

Με την αποδόμηση της σκανδαλολογίας περί της υπόθεσης Καμμένου, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να προχωρήσει με θετική ατζέντα.

Τούτο ωστόσο δεν “παραγράφει” τη ρελάνς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη χθεσινή του ομιλία προχώρησε στην αντεπίθεση, προαναγγέλλοντας αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή.

Έτσι, η ηρώδου Αττικού επιχειρεί να εντείνει τις πιέσεις προς τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος από εκεί που επεδίωκε να εμφανίσει την κυβέρνηση με οσμή διαπλοκής, θα βρεθεί εκ νέου απολογούμενος για μία σειρά ζητημάτων, με αιχμή του δόρατος την offshore της συζύγου του στα Paradise Papers.

Αυτό εξάλλου είναι αυτό που εκτιμάται πως ήθελε να αποφύγει η ΝΔ με τη σκανδαλολογία περί της υπόθεσης Καμμένου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα “αντίβαρο” στα μάτια του κόσμου.

“Όλως τυχαίως εδώ και 15 ημέρες, μόλις στην επικαιρότητα ευρέθησαν τα λεγόμενα Paradise Papers μετά την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για τη βία και βρεθήκατε απολογούμενος για τη συνομιλία του γραμματέα σας με κυκλώματα βίας, μετά την κατάθεση του γραμματέως του Χριστοφοράκου όλως τυχαίως ξεκίνησε ένα κρεσέντο από τα ΜΜΕ” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...