Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς: Ψεύτης ο Λοβέρδος – Καταφεύγει σε φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα μαζί με Κουμουτσάκο

Κοτζιάς: Ψεύτης ο Λοβέρδος – Καταφεύγει σε φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα μαζί με Κουμουτσάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία» τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλώντας «εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ότι «είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η σημερινή εμφάνισή του στο υπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας».

Υπογραμμίζει δε ότι «ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».

Αναφορικά με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν, «ο οποίος», όπως τονίζει, «αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Επιστολή Κουμουτσάκου σε Κοτζιά

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά με την οποία ζητά πλήρη ενημέρωση για το επίμαχο θέμα.

Ζητά δε να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμισή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές από το βήμα της Βουλής ότι μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων θα δουν τα έγγραφα και κανείς άλλος.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Κουμουτσάκου αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στη συνέχεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και της αναφοράς του κ. Πρωθυπουργού, σε απόρρητα έγγραφα, καθώς και σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, ζητώ να έχω πλήρη ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών, με πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα. Ανεξάρτητα από τη διαβάθμισή τους.

Το αίτημα αυτό υποβάλλω ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Με τη βεβαιότητα ότι δεν θα αρνηθείτε τη θεσμική αυτή ενημέρωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περιμένω την άμεση απάντησή σας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Κύκλοι Γεραπετρίτη – Οργή για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...