Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Δέσμευση για την λαϊκή κατοικία – Την Παρασκευή τα 5.000 ευρώ στους πληγέντες

Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Δέσμευση για την λαϊκή κατοικία – Την Παρασκευή τα 5.000 ευρώ στους πληγέντες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια τραπεζών και αυτό είναι δέσμευση» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι δεν νιώθει απομακρυσμένος καθόλου από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κατανοητές» τις «διαμαρτυρίες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ωστόσο και οι πολίτες που αντιδρούν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους για το για ποιες κατοικίες αντιδρούν».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι ισχύει η ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια ως την 31.12.2018 ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη και πρόσθεσε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά προστατεύονται με αποτελεσματικό τρόπο.

«Το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται επαρκώς και μέχρι 200.000 ευρώ».

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση το πέτυχε αυτό μετά από διαπραγμάτευση καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών ήταν αρχικά πολύ πιο δυσμενείς και κάλυπταν μόνο το 25% της α’ κατοικίας.

«Εντελώς διαφορετικό να εκπληστειριάζονται με αναγκαστικό τρόπο βίλες και διαφορετικό η λαϊκή κατοικία. Οι κατοικίες που εκπληστειριάζονται έχουν υψηλότατα ποσά χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών, αλλά και να μην οξύνει και τις εντάσεις. Πολύ λιγότεροι οι πλειστηριασμοί από όσους γίνονταν την περίοδο 2012 – 2014.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις για τους πλημμυροπαθείς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα συνολικό πλάνο για τη Δ. Αττική που έχει ήδη συζητηθεί με τον πρόεδρο Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Οι αιτίες της καταστροφής έχουν κυρίως να κάνουν με τα συσσωρευμένα προβλήματα που σχετίζονται με την άναρχη δόμηση.

Επιπλέον αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει προϋπολογίσει τόσα χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα.

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι από αύριο ξεκινά η καταβολή της ενίσχυσης των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς.

“Υπάρχει σχέση της κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη;”

Σε σχέση με τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η σκδανολολογική, τοξική συζήτηση που προκάλεσε η αντιπολίτευση με ευθύνη του αρχηγού της και καθοδηγούμενη από επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα θεωρείται λήξασα».

«Η συμφωνία παραμένει παγωμένη και εξαιτίας και του θορύβου που έχει δημιουργηθεί φαίνεται να μην ενδιαφέρεται η Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον περιμένουμε τις κατευθυντήριες γραμμές που θα βγουν από το Ευρωκοινοβούλιο οι οποίες είναι πλήρως σεβαστές από την ελληνική κυβέρνηση υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Παπαδόπουλο ξεκαθάρισε ότι “ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Προέκυψε ότι η πηγή που παρείχε πληροφορίες και αμφισβητούσε την αξιοπιστία των εγγράφων και το ότι ήταν πληρεξούσιος ο κ. Παπαδόπουλος, ήταν ο Τζων Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης συμμετέχει στην ίδια μη κυβερνητική οργάνωση στο ελληνικό τμήμα της οποίας είναι αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος η κ. Μητσοτάκη.

Και εμείς ρωτάμε αν υπάρχει σχέση της κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη”.

«Η κ. Μητσοτάκη αποφάσισε να απαντήσει με μια εξώδικη δήλωσή της. Την καλωσορίζουμε» «ο τόπος του δημόσιου διαλόγου είναι το κοινοβούλιο και η δημόσια σφαίρα και όχι τα δικαστήρια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι αν χρειαστεί «φυσικά και θα πάει να μιλήσει με τους δικηγόρους της κ. Μητσοτάκη».

Χωρίς νέα μέτρα η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης

Η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά χωρίς κανένα νέο μέτρο για το 2018 επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ενώ όπως τόνισε υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης.

Μιλώντας για τη διαδικασία εξόδου από το πρόγραμμα, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν συζητήσεις ώστε να προσδιοριστεί το πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας για μετά τον Αύγουστο του 2018.

Έχουν προβλεφθεί ήδη φοροελαφρύνσεις για τα έτη από το 2018 και μετά που θα αφορούν το ΦΠΑ, ή σταδιακές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ ώστε να προσανατολιστούμε περισσότερο στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Εδραιώνεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά κάτω από το 30% η ΝΔ

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Μητσοτάκης: «Ληστές μπακάλικων» οι φοιτητές που κάνουν καταλήψεις – Σβίγκου: Συκοφαντίες και αυταρχισμός

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...