Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακροβούτι στη λάσπη με στόχο τον Κοτζιά έκανε ο Πρετεντέρης – Το σύστημα επιστράτευσε τα τζούφια “πιστόλια” του

Μακροβούτι στη λάσπη με στόχο τον Κοτζιά έκανε ο Πρετεντέρης – Το σύστημα επιστράτευσε τα τζούφια “πιστόλια” του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα στον πανικό και την ένδεια πολιτικής της, η Νέα Δημοκρατία και μερίδα της αντιπολίτευσης, καθώς και το σύστημα διαπλοκής που την στηρίζει, αποφάσισαν να ανασύρουν από τη ναφθαλίνη την πιο απαξιωμένη σαπίλα του.

Άτομα που, από γιουσουφάκια του κυρ Σταύρου του Ψυχάρη, αίφνης έκαναν την κωλοτούμπα, και μετετράπησαν σε κολαούζους του Βαγγέλη του Μαρινάκη.

Είναι εκείνοι που εν μια νυκτί, σε μια ακόμη επίδειξη οβιδιακής μεταμόρφωσης, από φανατικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ -“εκσυγχρονιστικού” και μη- έγιναν υπέρμαχοι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεματοφύλακες–ιππότες των κάθε λογής κατόχων Offshore.

Είναι εκείνοι που το όνομά τους έγινε συνώνυμο των νυκτερινών “δελτίων ειδήσεων” της μνημονιακής κατατρομοκράτησης της κοινής γνώμης επί σειρά ετών.

Είναι οι “μεγαλοδημοσιογράφοι”, οι οποίοι, κατάπτυστοι και απαξιωμένοι από σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αντί να αποσυρθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να συνταξιοδοτηθούν, και να απολαύσουν τα πλούσιες ανταμοιβές των αφεντικών που υπηρέτησαν τόσα χρόνια, ξαναβγαίνουν ως άλλα ζόμπι, για να δικαιολογήσουν το -πασπαλισμένο με λευκή χρυσόσκονη- παντεσπάνι που τους δίνουν τώρα τα νέα αφεντικά τους.

Άραγε, με τέτοια παλιά, φθαρμένα υλικά, θα κάνουν την “αλλαγή” που ευαγγελίζονται εκεί στην Πειραιώς;

Από αυτόν τον θίασο του ψευτο-πολιτικού τσαρλατανισμού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Γιάννης Πρεντετέρης.

Ναι, ναι, ο “τηλεοπτικός αστήρ”, το όνομα του οποίου συνδυάστηκε με την προπαγάνδα υπέρ την μνημονίων.

Ο “γαλαζοαίματος”, γεμάτος ρηχή εμπάθεια, μπλαζέ τυπάκος των σαλονιών, που, προκλητικά, εμφανιζόταν μέχρι πρόσφατα, εν μέσω σκληρών μνημονίων για τον ελληνικό λαό, μπρονζέ ηλιοκαμμένος, παρέα με τον “φίλο” του τον Άδωνι τον Γεωργιάδη, να κάνει σκαφάτες βόλτες με κότερο -που αλλού;- στη Μύκονο, και να επιδεικνύει την όχι και τόσο φιλόκαλη αισθητικά εμφάνισή του.

Ευρισκόμενο, λοιπόν, σε κατάσταση παραφροσύνης, μετά τις απανωτές πολιτικές γκάφες του, το σύστημα δεν θα μπορούσε παρά να επιστρατεύσει και αυτόν στην προπαγανδιστική μάχη που κήρυξε κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία, μέσω του νυν Συγκροτήματος και των λοιπών φίλιων Μέσων της, με αφορμή την υπόθεση της πώλησης ελληνικού στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Και στον “πολύ” Γιάννη Πρετεντέρη φαίνεται πως έχουν ανατεθεί εργολαβικά οι επιθέσεις κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Νεο-αυριανικό φερέφωνο

Τα “βαθυστόχαστα” σχόλιά του, βέβαια, ως ήταν αναμενόμενο, ουδεμία ουσιαστική πολιτική κριτική εμπεριέχουν.

Αντίθετα, είναι διαποτισμένα από ωμά ψέματα και γλοιώδεις, εμετικές αναφορές.

Ιδού ένα στιγμιότυπο καταφανούς ψεύδους, το οποίο θα το ζήλευε ακόμα και η παλιά “καλή” σχολή του “Αυριανισμού”.

Γράφει, λοιπόν, το νεο-αυριανικό φερέφωνο σε τελευταίο σχόλιό του:

“Είναι αλήθεια ότι o άνθρωπος (σ.σ. ο “άνθρωπος” είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας) πάσχισε με νύχια και με δόντια να μην μπει στο κάδρο του σκανδάλου. Ακόμη και σε μακρύ ταξίδι έφυγε μήπως περάσει απαρατήρητος”.

Αν είναι τόσο άσχετος και απληροφόρητος και δεν γνωρίζει ότι μια τόσο μεγάλη περιοδεία σε Ινδία, Σιγκαπούρη και Νότιο Κορέα, απαιτεί προετοιμασία μηνών, και δεν κλείστηκαν συναντήσεις με τρείς υπουργούς Εξωτερικών μέσα σε μια νύκτα, καλύτερα είναι να καταθέσει τη δημοσιογραφική ταυτότητά του (άλλωστε, δεν έχει καμία σχέση με το επάγγελμα) και να πάει να κάνει βόλτες με τον φίλο του τον Άδωνι.

Ίσως, μάλιστα, να έχει μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία, αν αρχίζει κι αυτός να πουλάει γιλέκα στην τηλεόραση.

Αλλά, ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει και εσκεμμένα διαστρεβλώνει την αλήθεια, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Μήπως ο ίδιος αγνοεί και το ότι στις 24 Νοεμβρίου 2017 ήταν προγραμματισμένη στη Βουλή η συζήτηση επί της ερωτήσεως που είχε καταθέσει στον Νίκο Κοτζιά ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Ξέρει, άραγε, ποιος έλειπε τότε από το Κοινοβούλιο;

Όχι, βέβαια, ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποφάσισε να πάει σε μια άνευ σημασίας κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στη Ρώμη.

Απ ‘όπου, πάντως, περισσότερο έβγαινε σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε ελληνικά ραδιόφωνα για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, παρά παρακολουθούσε την “σοβαρή” συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Αλλά, όλα αυτά ο “έγκυρος σχολιαστής” παριστάνει ότι τα αγνοεί.

Τα ορφανά του Γεωργαλά και του Γκαίμπελς

Θα περιμέναμε, πάντως, από τον Γ. Πρετεντέρη να παίζει το ρόλο του αρθρογράφου – “γραμμιτζή”. Και όχι του απλού κουβαλητή της λάσπης που ετοιμάζεται σε χαλκεία της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, τόσο μεγάλο όνομα, κοτζάμ μεγαλοδημοσιογράφος, είναι κρίμα να χαραμίζεται, και ακόμα πιο υποτιμητικό, να γίνεται φερέφωνο του τομεάρχη της ΝΔ για τα εξωτερικά θέματα, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Αναμασώντας, λοιπόν, την ίδια “επιχειρηματολογία” Κουμουτσάκου, τι μας λέγει ο Γ. Πρετεντέρης, ως άλλος “εισαγγελέας” (το συνήθιζε άλλωστε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων);

“Δεν θα τα καταφέρει (σ.σ. να περάσει απαρατήρητος ο Ν. Κοτζιάς). Όχι μόνο επειδή υπέγραψε μια παράνομη σύμβαση ως μέλος του ΚΥΣΕΑ αλλά και επειδή είχε όλη την πληροφόρηση για τη δυσώδη αυτή υπόθεση από το 2016 και δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει”.

Είναι σίγουρος ο Γ. Πρετεντέρης και ο Γ. Κουμουτσάκος για όλα αυτά που λένε ή, βυθισμένοι στο σκοτάδι της άγνοιας, απλά λένε ψέματα, εφαρμόζοντας την γκαιμπελική μέθοδο “πες, πες, κάτι θα μείνει”;

Διότι, όταν μέσα από θεσμικές διαδικασίες ενός δημοκρατικού κράτους, αποδειχτεί ότι κάποιοι απέκρυψαν από το υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά κομμάτια της ενημέρωσης για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, και για τους πραγματικά υπεύθυνους αυτής της υπόθεσης, τότε ελπίζουμε να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να ζητήσουν συγγνώμη.

Αλλά για κάτι τέτοιο, χρειάζεται και λίγη τσίπα φιλότιμο. Και γι’ αυτούς που συντάσσονται με εκείνους τους κύκλους, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίοι εμφάνιζαν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, σε περιόδους μάλιστα διαπραγματεύσεων για τα μεγάλα εθνικά θέματα, ως “πράκτορα της Στάζι” και “υπότροφο του Χόνεκερ”, το “φιλότιμο” μάλλον αποτελεί άγνωστη λέξη.

Το πρωτόγονο, εμετικό αντικομμουνιστικό μένος τους, εξάλλου, τους εμποδίζει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να κρατήσουν στοιχειωδώς τα πολιτικά προσχήματα.

Κατά τα λοιπά, έχουν το θράσος να κουνούν το δάκτυλο και να κάνουν από καθ’ έδρας μαθήματα περί Δημοκρατίας. Ποιοί; Τα ορφανά του Γεωργαλά και του Γκαίμπελς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...