Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018”

“Η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε εισαγωγικά, «έτσι παιρνάμε στην τελική φάση για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης εντός Ιανουαρίου».

Έτσι και αλλιώς, «η έγκαιρη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και μάλιστα χωρίς πρόσθετα μέτρα αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία για την ελληνική κυβέρνηση», συμπέρανε και πρόσθεσε: «Το γεγονός εξάλλου ότι για πρώτη φορά μετά από μια επταετία δεν χρειάζεται η νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών μέτρων σημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που προέβλεπε η συμφωνία του 2015 έχει ολοκληρωθεί, και επομένως η Ελλάδα βαδίζει με ασφάλεια στην έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018».

Στο σημείο αυτό της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις δηλώσεις όλων των εμπλεκόμενων στο ελληνικό πρόγραμμα, ευρωπαίων αξιωματούχων, για να συμπληρώσει: «Την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία σημειώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς για τρία συνεχή τρίμηνα το 2017 κάτι που είχε να συμβεί από το 2006 ενώ έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί δύο επιτυχείς έξοδοι στις αγορές, από τον Ιούλιο του 2017. Ολά αυτά λοιπόν σηματοδοτούν ότι έχουμε πλέον γυρίσει οριστικά σελίδα και αφήνουμε πίσω μας τη φάση της ύφεσης», σημείωσε εμφατικά διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί απλώς έναν ισχυρισμό της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επισημαίνεται από το σύνολο του διεθνούς Τύπου που αναγνωρίζει πλέον ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και θα ανακτήσει την οικονομική και πολιτική της κυριαρχία βγαίνοντας από το πλαίσιο της μνημονιακής επιτροπείας το ερχόμενο καλοκαίρι».

Επιχειρηματικοί- εκδοτικοί κύκλοι καθοδηγούν την ΝΔ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επικείμενη έξοδος από τα μνημόνια «έχει προκαλέσει αναταραχή, ίσως και πανικό σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους που καθοδηγούν και την αξιωματική αντιπολίτευση και καθορίζουν πλέον την αντι-πολιτική τακτική της».

Ειδικότερα, τις τελευταίες ειδικά, μέρες με αφορμή τόσο το ζήτημα των πλειστηριασμών όσο και την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς «έχει εξαπολυθεί μια ακόμη γιγάντια επιχείρηση διαστρέβλωσης, ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πρωταγωνιστής σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος από το εκδοτικό συγκρότημα του υποδίκου που επιμένει να παραπληροφορεί με αιχμή του δόρατος τους πλειστηριασμούς. Και τούτο παρά τις συνεχείς και εμπεριστατωμένες διαψεύσεις των ισχυρισμών και των σχετικών ρεπορτάζ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δυστύχημα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζανακόπουλο, «είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και επιλέγει να πολιτεύεται χωρίς αρχές κάτι που βεβαίως είναι κατανοητό με δεδομένη την πλήρη κατάρρευση των κινδυνολογικών και καταστροφολογικών σεναρίων που διακινούσε επί δύο συνεχή χρόνια».

«Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί»

Στη διεξοδική ενημέρωση που έκανε για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος αφενός σε δημοσιογραφικό συγκρότημα που παραπληροφορεί, όπως υποστήριξε, στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφετέρου στην ΝΔ, δήλωσε ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000».

Και, συνεχίζοντας, «η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», διαβεβαίωσε. Αντιθέτως, «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που έπαιρναν αφειδώς δάνεια τα οποία δεν είχαν την δυνατότητα ή δεν ήθελαν να αποπληρώσουν καθώς προτιμούσαν να φυγαδεύουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και όχι μόνο δεν πρόκειται να προστατεύσει τους μεγαλο-οφειλέτες, αλλά θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους. Οι καιροί που οι φορολογούμενοι πολίτες φορτώνονταν τα βάρη της κακομαθημένης επιχειρηματικής ελίτ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό να το βάλουν όλοι πάρα πολύ καλά στο μυαλό τους», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.

Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, θεσμοθετήθηκε προνόμιο υπέρ εργατικών απαιτήσεων, αυξήθηκε ο κοινωνικός προϋπολογισμό

Παράλληλα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση της συμφωνίας με τους Θεσμούς, και τούτο γιατί, όπως είπε, «και σε αυτά τα ζητήματα έχει υπάρξει ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και προπαγάνδας». Η παρουσίαση της συμφωνίας ήταν αναλυτική, ανά τομέα και Υπουργείο.

Ξεκινώντας από όλο το φάσμα των θεμάτων που καλύπτει το Υπουργείο Εργασίας, τόνισε:

«Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, με κατώτατο πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης. Συμφωνήθηκε να θεσμοθετηθεί προνόμιο υπέρ εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από οποιονδήποτε άλλο πιστωτή κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή πτώχευσης επιχείρησης. Το προνόμιο θα αφορά σε οφειλόμενους μισθούς έως έξι μήνες και το ανώτατο ποσό ικανοποίησης για κάθε μήνα οφειλόμενου μισθού θα είναι 2,75 φορές επί τον κατώτατο μισθό».

Όσον αφορά τον κοινωνικό προϋπολογισμό, «από τη συμφωνία προκύπτει η αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260.000.000?, αυξάνοντας το συνολικό ποσό από τα σημερινά 650.000.000? σε 910.000.000?, δηλαδή μια αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού, της τάξης του 40%. Παράλληλα, διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%. Ενώ τέλος, επιπλέον 40 εκατομμύρια θα διατεθούν για την παροχή σχολικών γευμάτων ενώ ακόμα 15 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...