Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: «Δεν υπάρχει τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα» – Ερντογάν: «Σωστό, αλλά…»

Παυλόπουλος: «Δεν υπάρχει τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα» – Ερντογάν: «Σωστό, αλλά…»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανονική μονομαχία μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Έλληνας Πρόεδρος τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα στη Θράκη είναι θρησκευτική, μουσουλμανική, και όχι εθνική, δηλαδή τουρκική, όπως ισχυρίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική προπαγάνδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε ότι πράγματι η Συνθήκη της Λωζάνης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα, όμως επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που “αναγνώρισαν” τη μειονότητα ως “τουρκική”. Προφανώς μπερδεύεται ο Τούρκος, αφού οι διεθνείς συνθήκες υπερτερούν των… δικαστηρίων.

Επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε ζήτημα εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη από τη μειονότητα, επειδή όπως είπε και η Ιερά Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται από μόνη της και δεν διορίζεται από το τουρκικό κράτος.

Αυτό που… αποκρύπτει ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ότι οι μουφτήδες δεν είναι ιερείς αλλά δικαστές, ιεροδικαστές, αλλά δικαστές. Για αυτό και διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως οι μουφτήδες διορίζονται και από το τουρκικό κράτος. Το Ισλάμ δεν έχει ιερατείο, οπότε σύγκριση μεταξύ μουφτήδων και παπάδων δεν μπορεί να γίνει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλέστηκε επίσης ότι πέρασαν 94 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και για αυτό πρέπει “να αλλάξουμε κάποια πράγματα”.

Νωρίτερα ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν σηκώνει καμία “επικαιροποίηση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...