Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομέρ Τσελίκ: “Να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο” (βίντεο)

Ομέρ Τσελίκ: “Να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ανοίξουμε νέες σελίδες προς όφελος και των δύο χωρών», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος υπουργός συμμετείχε στο δείπνο γνωριμίας Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που συνδιοργάνωσαν το ΑΠΕ/ΜΠΕ και το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu (Ανατολή).

«Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη 65 χρόνια μετά. Όπως βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα, μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά μεταξύ μας, σε όλα με την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός και είπε στη συνέχεια:

«Οι δύο χώρες είναι γειτονικές και πρέπει να προχωρήσουν οι διμερείς μας σχέσεις. Στις επαφές που έγιναν μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του κ. Τσίπρα, όλα συζητήθηκαν φιλικά και πάρα πολύ ανοικτά.

Μεταξύ μας υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει όμως και βούληση για την επίλυσή τους, και αυτό εκφράζει και μια θετική ματιά προς το μέλλον».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ζήτησε «να συνηθίσουμε τις νέες γενιές στις γειτονικές καλές μας σχέσεις, πρέπει να περιθωριοποιήσουμε αυτούς που χρησιμοποιούν εχθρικό λόγο».

Προσθέτοντας με έμφαση, «η Ελλάδα είναι γειτονική και φιλική χώρα και ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε αυτούς που προσπαθούν να διαδώσουν τον εχθρικό λόγο.

Ο Πρόεδρός μας έχει ισχυρή βούληση για να βελτιωθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας. Και στο πλαίσιο αυτό, όσο είναι ευαίσθητος ο πολιτικός λόγος άλλο τόσο ευαίσθητος είναι ο λόγος της δημοσιογραφίας».

Και η αποκλειστική δήλωση Τσελίκ στο Πρακτορείο καταλήγει: «Πρέπει να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ανοίξουμε νέες σελίδες προς όφελος και των δύο χωρών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φορέας σας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αυτή τη γραμμή και σας συγχαίρουμε που κάνετε αυτή τη συγκέντρωση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...