Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός είναι άδικος, λιτότητας, φόρων, αντιλαϊκός

Μητσοτάκης:  Ο προϋπολογισμός είναι άδικος, λιτότητας, φόρων, αντιλαϊκός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την απόπειρα εκλογής του Σταύρου Δήμα. Το αποτέλεσμα είμαι γνωστό: πρόωρες εκλογές. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από πολιτική σκοπιμότητα το έκαναν. Εσείς που είπατε πως είστε κάθε λέξη του Συντάγματος, ένα μήνα νωρίτερα είχατε εξευτελίσει το Σύνταγμα και ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κοροϊδέψατε τον λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε ως αντιμνημονιακοί και μετά ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως «είμαστε η μόνη χώρα σε Μνημόνια στην Ευρώπη και έχουμε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης».

«Κάποιοι στην Ευρώπη μπορεί να είναι ικανοποιημένοι επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ γίνατε παράδειγμα προς αποφυγή για τους δικούς τους λαϊκιστές. Όπως είχατε πει κάποτε κ. Τσίπρα «χρήσιμοι ηλίθιοι»» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στη κυβέρνηση: «Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «επαναλαμβάνει τη δική σας αποτυχημένη συνταγή. Είναι ένας προϋπολογισμός άδικος, λιτότητας, φόρων, αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση σας έχει αποτύχει παταγωδώς. Ψεύδεστε και δεν έχετε λύσεις. Οι πολίτες εύχονται αυτός να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης σας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Η κυβέρνησή σας έχει ήδη βάλει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο, υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018, για ποια καθαρή έξοδο μιλάτε;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτική της κυβέρνησης είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ την κατηγόρησε ότι διαλύει τη μεσαία τάξη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα του 2016 και του 2017, λέγοντας ότι δεν προέκυψαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας, αλλά είναι προϊόν της απαράδεκτης υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας.

«Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι πιστωτές μας;» ρώτησε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη συνειδητή επιλογή των μεγαλύτερων υπερπλεονασμάτων για να μοιράζει επιδόματα «αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές λογικές τις μεταπολίτευσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...